Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-12-2009, 17:28   #8
Karetta2002

Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
alleenje´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saha ici stratejilerin bir kismi antrenman verilerine gore gelistirilir.Ama %90 abarti bir rakam.Yinede sizin bakis acinizdan yola cikalim.Mustafa Denizliyi buna gore degerlendirelim:

1- Denizlinin 2. sezonu.Futbolcularin cogunun fiziksel durumlarini biliyor.Oynayacagi mac sayisi ve tarihleride hazirlik kampindan evvel belli.Denizli antrenman programini nicin bunlari gozonunde tutarak olusturmadi?Futbolcularin fizik kondusyonu ve taktik antrenmanlar nicin yogun mac fiksturu goz onune alinarak planlanmadi? (Eger dogru planlama yapildiysa nicin avrupada husran yasadik ve ligde 5. yiz)

2- Rustunun adalesi aut atisi yaparken koptu.Adale sakatliklari yanlis yada eksik antrenmandan meydana gelmezmi?Heleki sakatliklar konusunda sabikali bir Rustuye aut kullandirmak buyuk hata degilmidir?Rustu yerine bir stoper o atisi kullanamazmiydi.(Ek bilgi:Rustu gibi Kronik sakatliklari olan yada sakatliktan yeni cikmis futbolculara uzun vurus gerektiren duran toplar genelde kullandirilmaz.Sebebide vurus yapan ayagin topla birlikte yerede sert bir sekilde temas edeceginden sakatligin nuksetme olasiligi yukseltmesidir)

3- Mustafa Hoca sizin dediginiz gibi antrenman verilerine gore kadro belirliyorsa sezon oncesi hazirlik yapmayan ve 2 senedir sakat olan Nihat nasil oluyorda takimin bankosu oluyor?

4- Yapilan transferler icinde tam randimanli oynayan sadece 2 oyuncu var.Ferrari ve Fink.Harcanan onca para ve yapilan transferlere ragmen Sampiyon takimin geriledigi yadsinamaz bir gercek.Demekki bir ciddiyetsizlik sozkonusu.

Simdi futboldan az cok anlayan herkes bu elestirileri de yapabilir.Kaldiki antrenman verileri takim stratejilerinde sizin dediginiz kadar rol oynasaydi Morinho,Zagallo,Tele Santana,Lucescu gibi oyun okuyan ve bir mac icinde 3 ayri sistem oynatabilen hocalar efsane olmazdi.
Bir takimin yenilgisini sadece hocaya baglamak tabiki dogru degil.Zaten benimde skorla isim yok.Ama bir hoca takiminda 2.sezonunu yasiyorsa,sampiyon takima dunya kadar para harcayarak transferler yapmissa ve takim kazandigi maclarda dahil tat vermiyor,kotu futbol oynuyorsa orda elestiri oklari hocadan baskasini gostermez.Sonucta hic bir futbolcu kendini zorla aldirtmadi.
Dostum sen Denizli 'ye takmışsın bir kere anladığım kadarı ile ama yanlış yerden vuruyorsun bence..
1-Denizli nin 2. sezonu olması fizik güncellemesi ile alakası yoktur,fizik durumları son haftadaki rejenarasyon ve istasyon testleri sonucu belli olur ,yani 5 günlük veriler dikkate alınır..Avrupa da hüsranın sebebi Denizli nin yanlışları kadar bizim futbolumuzun olduğu yerle de alakalıdır..İngiliz,Alman ve Rusya şampiyonunun olduğu grupta en iyi yer 3.lüktü 4. olduk..ne yani 1. yada 2. mi olacaktık..
2-Rüştünün adelesi kopmadı,adele kopmasında sedye ile çıkardı..Rüştünün adele sakatlığı yaşamasının sebebi ise yanlış antrenman değil,soğuk havada soğuyan adeleye ani patlama yaptırmaktır..İşte bende bunu söylüyorum;bilmeden konuşmayalım..Rüştünün kaç antrenmanını seyrettiniz ki yanlış antrenman kanısına vardınız..artı antrenmannasıl yapılır bilmeden seyretseniz bile hüküm verebilirmisiniz..artı Rüştüyü iyi tanıyor olsa idiniz son 15 yıldır aut atışlarını kullandığını bilirdiniz,ayrıca futbolda aut atışlarının kaleciye kullandırılma sebebi,oyunda bir oyuncunun eksilmemesi içindir..38 yaşıma kadar çeşitli kategorilerde oynadım ve antrenör B kursunu bitirdim ,inanın sizin söylediğiniz sebepten dolayı hiçbir futbolcu vuruştan men edilmez çünkü son antrenmanda teste tabi tutulurlar ,eğer ağrısı varsa iğne ,sakatlığı varsa tedavi edilir..
3-Nihat'ın fizik problemi yok..maçın 1. dak.son dak. kadar bütün pozisyonların içinde olan bir futbolcunun fizik problemi olamaz zaten..ama çok büyük bir ritm problemi var ve ritmini bulması için maça ihtiyacı var..ritmini bulana kadar da oynatılması bana göre de hatalı..
4-tamamına katılıyorum...ama bazen hocanın da aşamadığı problemler ve form düşüklükleri yaşanabiliyor..futbol oynamış herkes bunu bilir..
5-Zaten mesele de bu arkadaşım...anlaşamadığımız nokta;futboldan az çok anlamanın herşeyi söylemek için yeterli olduğunu düşünmek; eğitim ,tecrübe gibi emek harcanarak edinilen nosyonları çöpe atmaktır..
Yukarıda yazdıklarım benim şahsi görüşlerim değil sevgili dostum ..yukarıda yazdıklarım bu işe senelerini vermiş insanların kabul ettiği bu işin okullarında okutulan gerçeklerdir..
Unutmayalım ki fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olmak gerekmektedir..Bir insanı , yaptığı işten dolayı eleştirmek için en az onun kadar bu iş hakkında bilgi sahibi olmak gerekir..bu da benim şahsi düşüncem..
Sevgiler... Saygılar....