Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-12-2009, 23:37   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
30 Yıllık Gelenek: 2-1

Click the image to open in full size.
İngiltere Premier Ligi'nde oynanan 20. hafta mücadelesinde, Chelsea sahasında Fulham'ı konuk etti ve maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.
Stamford Bridge Stadyumu'nda, 41805 seyirci önünde oynanan ve ilk yarısı Fulham'ın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanan maçta; ev sahibi takımın golleri 73. dakikada Didier Drogba ve 75'te Chris Smalling'in kendi kalesine atmasıyla geldi. Fulham'ın tek sayısını ise 4. dakikada Zoltan Gera kaydetti. Chelsea'nin 90+1. dakikada da Salomon Kalou ile bir topu direkten döndü.
Takımının Chelsea ile oynadığı maçta kendi kalesine attığı golle Fulham'ı yıkan Chris Smalling, hatasına rağmen maçın en iyi isimlerinden biri olarak dikkat çekti.
Bu sonucun ardından Chelsea ligde iki maçlık galibiyet hasretine son vererek; 45 puanla liderliğini sürdürdü. Son 6 maçında yenilgi almayan Fulham ise 27 puanda kaldı.
Premier Lig'de sahasında yenilgi almayan iki takımdan biri olan Chelsea, henüz 4. dakikada yenik duruma düştüğü maçta, 73. ve 75. dakikalarda attığı gollerle maçı lehine çevirirken; 'Batı Londra' derbisi niteliğindeki bu maçı kazanmayı bildi.
'Batı Londra' derbisinde rakibine son yıllarda büyük üstünlük sağlayan Chelsea, Fulham'a en son 2006'da maç kaybetmişti. 'Maviler' sahasında da 1979 yılından beri Fulham'a yenilmemişti ve 2009 yılının son maçıyla beraber, Fulham'ın bu hasreti 30 yıla yükselmiş oldu.

İngiltere Premier Ligi'nde günün toplu sonuçları şöyle: Tottenham H. 2 - 0 West Ham U.

Blackburn R. 2 - 2 Sunderland

Chelsea 2 - 1 Fulham

Everton 2 - 0 Burnley

Stoke C. 0 - 1 Birmingham C.
Click the image to open in full size.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla