Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-01-2010, 11:16   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ferguson:"Ronaldo'nun Yerini Doldurduk"

Click the image to open in full size.
Manchester Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson, geçen yaz 80 milyon Euro'luk ücretle Real Madrid'e sattıkları Portekizli orta saha oyuncusu Cristiano Ronaldo'dan yoksun takımının sahada iyi bir varlık gösterdiğini söyledi.
Cristiano Ronaldo'nun yokluğunun Manchester United'ın şampiyonluğunu engelleyeceği kritikleri yapılırken, Manchester United Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson bu yıl topladıkları puanın geçen sene topladıkları puan ile neredeyse aynı olmasının bu şüpheleri yanlış çıkarttığını düşünüyor.
İskoç teknik adam Manchester United Kulübü'nün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bunlar ufak medya şeyleri. Medya'nın çoğu Ronaldo'yu kaybetmenin çok önemli olduğunu söylüyor ama önemli olan nokta mali durumumuzun geçen seneden daha kötüye gitmesiydi. Açık bir şekilde Cristiano Ronaldo inanılmaz bir oyuncuydu ama buradan bir gün ayrılacağı kaçınılmaz bir durumdu."
Geçen sezon Cristiano Ronaldo gibi 2 sezonda 102 gol kaydeden Carlos Tevez'de Manchester United'tan Manchester City'e transfer olmuştu. Ferguson sözlerine şu şekilde devam etti:
"Yeni sezona geçen sezon sizin için gol atmış oyuncuyu kaybederek giremezsiniz. Bunu düzeltebileceğimiz düşündük ve bunun bizim için bir mesele olacağını biliyorduk. Biz de orta sahamızı bir kaç isim ile doldurduk."
Cristiano Ronaldo'dan sonra transfer ettikleri Valencia hakkında açıklamalarına devam eden deneyimli teknik adam sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Valencia şuana kadar iyi bir performans sergiledi. Gelişimi çok iyi. Valencia Ronaldo'dan farklı stilde bir oyuncu ama görevini iyi bir şekilde yapıyor ve o bölgeyi oldukça iyi bir şekilde halettik. Velencia çok sessiz ve utangaç bir çocuk. Kişiliğine balktığım zaman bence Ronaldo ile karşılaştırmak ile ilgilenmiyor. Performansı sade ve oynadığı yerde mutlu. Daha farklı bir pozisyonda oynayabilir ama biz daha henüz denemedik. Onun sadece orta sahanın ortasında oynayabilir çünkü onu orada oynarken izledim. Onun orta saha mevkisi boyunca oynayabileceğini biliyoruz. Biz oyunu geniş oynamak istiyoruz ve Valencia'da işini iyi yapıyor."
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla