Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-01-2010, 05:05   #1435
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Unutulurmu 2009

Click the image to open in full size.
OCAK
İlk yarıyı 6. sırada tamamlayan Beşiktaş’ın, 2009’da çifte kupa kazanacağını o dönem söyleseler doğrusu kimse inanmazdı... Ancak Mustafa Denizli ve öğrencileri inanıp, başardılar. Ocak ayındaki transfer döneminde yapılan Fabian Ernst ve Yusuf Şimşek transferleri, şampiyonluğun kilidini çözen kritik hamlelerdi.

ŞUBAT
Ocak ayında çıkışa geçen Kara Kartallar başarılı çizgisini Şubat’ta da sürdürdü. İyi futbolunu galibiyetlerle süsleyen Siyah-Beyazlılar’da 1-1’lik Trabzonspor beraberliğine rağmen taraftarlar da, camia da şampiyonluğa inanmaya başladı.

MART
Mustafa Denizli’nin, ‘26. hafta hedefi’ doğrultusunda ilerleyen Beşiktaş, rakipleri puan yitirirken kazanmayı sürdürdü. Hacettepe ve Gençlerbirliği’ni deviren Siyah-Beyazlılar, Sivasspor’la berabere kaldı. Türkiye Kupası’nda da Ankaraspor zaferiyle ‘Yola devam’ dedi.

NİSAN
Kara Kartallar, bu ay içerisinde oynadığı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlikle şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu gösterdi. Mustafa Denizli ve öğrencileri, son beş haftaya girilirken şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı.

MAYIS
Mayıs ayı kötü başladı, kupalarla bitti... Evinde Fenerbahçe’ye 2-1 yenilen Siyah-Beyazlılar, daha sonra oynadığı dört maçta 12 puan kazandı, şampiyonluğa ulaştı. Fortis Türkiye Kupası Finali’nde de Fenerbahçe’yi 4-2’lik sonuçla sürklase eden Kartallar, çifte şampiyonluğun altına imzasını attı.

HAZİRAN
Çifte şampiyonluk, İnönü Stadı’ndaki muhteşem bir törenle kutlandı. Meşaleler yakıldı, takım ile taraftar bütünleşti. Ancak Mustafa Denizli’nin “Dinlenmek istiyorum” açıklaması Kartal’ın tadını kaçırdı. Çeşme’de inzivaya çekilen tecrübeli hoca, beklenen mesajı gönderdi: Devam edeceğim...

TEMMUZ
Transfer çalışmalarına hız veren Beşiktaş, Mehmet Topuz için Fenerbahçe’yle kıyasıya bir yarış içerisine girdi. Ancak bu mücadeleden galip çıkan taraf Sarı-Lacivertliler oldu. Kara Kartallar ise Nihat Kahveci’yi alarak bombayı patlattı. Beşiktaş, Erhan Güven, Fink, Rıdvan, İsmail, Ferrari, Onur Bayramoğlu’nu renklerine bağladı.

AĞUSTOS

Beşiktaş için sezon beklendiği gibi başlamadı. Süper Kupa’da Fenerbahçe’ye kaybeden Siyah-Beyazlılar, 10.5 numara arayışlarına hız verdi. Rodrigo Tabata 8 milyon Euro karşılığında Gaziantepspor’dan transfer edildi.

EYLÜL
Kabus gibi başlayan Eylül’de Beşiktaş önce Galatasaray’a 3-0, daha sonra da Manchester United’a 1-0 kaybetti. Kayserispor önünde alınan 1-0’lık yenilgi, bardağı taşıran son damlaydı. Taraftarlar, Yıldırım Demirören’i istifaya davet etti; Denizli, “Bırakabilirim” dedi. 30 Eylül’de oynanan CSKA-Beşiktaş maçının dönüşünde Demirören’in aracına yumurtalı saldırı yapıldı.

EKİM
3 Ekim’de oynanan Beşiktaş-Denizlispor maçında Başkan Demirören’i istifaya davet eden gruplar, daha önce İnönü’de hiç görülmeyen kişiler tarafından dövüldü. Ancak üst üste gelen galibiyetler kara bulutları dağıttı.

KASIM
İnönü’deki 3-0’lık Wolfsburg yenilgisi, Başkan Yıldırım Demirören’e yönelik ağır tepkilere dönüştü. Ancak 4 gün sonra Beşiktaş, Trabzonspor’u 2-0 yendi. Daha sonra ise İnönü’deki derbi sınavında Beşiktaş, Fener’i 3-0’lık sonuçla dağıttı. 25 Kasım’da ise Old Trafford’ta Denizli ve öğrencileri tarih yazdı. Kara Kartallar, İngiltere’den 1-0’lık zaferle ayrıldı.

ARALIK
Kara Kartallar’ın üst üste gelen galibiyetleri, Aralık ayında noktalandı. Siyah-Beyazlılar, 2009’un son ayını bir galibiyet bile alamadan kapattı. Oynadığı 5 maçtan sadece 2 puan toplayabilen Kara Kartallar, zirve yarışında geriye düşmesine rağmen şampiyonluk umutlarını yitirmedi.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline