Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-01-2010, 22:37   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Win7 Fırtına Gibi Ama ?

Click the image to open in full size.
Mobil kullanım arması dengeleri değiştiriyor.

Windows 7 fırtına gibi esiyor ama işletim sistemi savaşına damga vuran asıl kahramanlar çok farklı.


İşletim sistemleri rekabetinde 2008'in ikinci yarısında Windows kullanıcısı sayısının %1,2 oranında düştüğü gözlemlenmişti. 2009'da da durum farklı olmadı. Aralık ayı ölçümlerinde Windows bir önceki aya göre %0,3 güç kaybetti. Buna rağmen internet erişimine sahip cihazlar arasındaki pazar payı halen %92,2 gibi çok yüksek bir oranda. Hatta uzmanlar son yıllarda pazar payı kaybetmeye devam eden Windows'un aynı hızda kullanıcı kaybetmeye devam etmesi durumu gerçekleşse bile, liderliğini kaybetmesinin ancak 27 yıl alabileceğini hesaplıyorlar.
2009 yılında Windows güç kaybederken güç kazanan işletim sistemleri ise aslında Mac OS veya Linux olmadı. Her iki işletim sistemi de 2009 yılında büyük oranda pazar payını ancak koruyabildi.

Peki ama gerçek kazanan kim, Win 7 ne durumda?

Asıl güç kazanan mobil cihazların işletim sistemleri oldu. Bu anlamda Google'ın Android işletim sistemi ile iPhone işletim sistemi en büyük kazancı elde etti ve tüm internet erişimine sahip cihazlar arasında mobil aygıtların kullanım oranı %1,3'e yükseldi.
2009 sonunda Windows işletim sistemlerinde en büyük kullanıcı kaybını Windows XP yaşadı. Aralık ayında %1,3 oranında kullanıcı kaybederken Vista'nın kullanıcı kaybı da %0,7 oranında gerçekleşti. Microsoft'un en yeni işletim sistemi Windows 7 ise Aralık ayında güç kazanan tek Windows işletim sistemi oldu ve %1,7'lik kazançla 2009'u %5,7'lik pazar payına ulaşarak kapattı.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla