Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-01-2010, 17:21   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Seçim Öncesi İpler Gerildi

Click the image to open in full size.
Yıldırım Demirören: “Denetleme kurulu raporuna göre Beşiktaş’ın borcu 170 milyon TL. Bu rakamın 400 milyonu geçtiğini iddia ediyorlar. Kötü niyetli yaklaşımlar. Beşiktaş’ın neresi karanlık, anlamış değilim! Kulübün marka değeri 1 milyar Dolar'dır”
Murat Aksu: “Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, kulübün borcunun 170 milyon TL olduğunu iddia etmektedir. Yatırımcıların kararını etkileyebilecek yalan, yanlış ve gerçeğe aykırı yorum ve değerlendirmeler Sermaye Piyasası kanunu çerçevesinde suçtur”
Demirören: Gelir, gider tablosunda rakamlar yanyana getirilsin, Beşiktaş’ın Manchester United’dan daha iyi olduğu görülür. Onlar Ronaldo’yu satmasa, neredeyse iflas etme durumuna geleceklerdi...
Demirören: Del Bosque davasını, haklı iken kaybettik. O dönemdeki hukukçu olan ikinci başkanım davanın Mosturoğlu tarafından yürütülmesini istedi. Sonra o arkadaşım 2007’de listeme girmeyi reddetti...
Aksu: Beşiktaş’ın bağımsız denetimden geçmiş son mali tablolarına göre uzun vadeli ve kısa vadeli toplam yükümlülükleri yaklaşık olarak 340 milyon TL’dir... Alacakları ise sadece 26 milyon TL’dir.
Aksu: Bağımsız denetimden geçmiş ve kamuya açıklanmış dipnotlarına göre Beşiktaş aleyhine devam eden çok sayıda icra takibi, FIFA uyuşmazlıkları ve birçok davalar bulunmaktadır.
Başkan Yıldırım Demirören ile aday Murat Aksu, Anadolu’da her gün kongre üyeleriyle biraraya geliyor ve projelerini paylaşmayı sürdürüyor... Ancak bu kongre sürecinde iki adayın da söylemleri, zamanla karşılıklı bir atışmaya dönüyor. Başkan Yıldırım Demirören’in, Hürriyet Gazetesi’nde yer alan, Ankara’da dile getirdiği sözleri fitili ateşledi. Aksu da boş durmadı ve dün yaptığı basın açıklamasıyla Demirören’e yanıt verdi. İşte Demirören’in Hürriyet’teki yankı uyandıran sözleri...
‘Borcumuz 170 milyon TL’
“Kulübün borcu 189 değil, 400 milyon TL diyorlar. Borcumuz 170 milyon TL’dir. Marka değerimiz ise 1 milyar Dolar! Denetleme kurulu raporuna göre konuşuyorum. Bu rakamın 400 milyonu geçtiğini öne sürmek, kötü niyetli yaklaşımdır. Beşiktaş’ın neresi karanlık anlamış değilim. Beşiktaş ne yazık ki kamuoyu önünde çok zayıf. Böyle olmasa da böyle gösterilmeye çalışılıyor. Gelir gider tablosunda rakamlar yan yana getirilsin Beşiktaş, Manchester United’dan daha iyi durumda. Onlar Ronaldo’yu satmasa neredeyse iflas edecek konuma gelmişti. Beşiktaş önü açık olan tek kulüptür. Beaşiktaş’ın ipotek altına alınması söz konusu değil. Kulübün marka değeri 1 milyar Dolar. 500 milyon Dolar da Fulya Projesi’nden gelecek geliri olacak.”
“Murat Aksu, daha önce bu dernekte yaptığı konuşmada, projeyi ben kısa sürede hayata geçirirdim demiş. İki senedir beni arayıp, neden yardımcı olayım başkan demedi. Bu benim değil, Beşiktaş’ın projesidir. Bunu engelleyenin o olmadığı ne malum! Del Bosque davasını, haklı iken kaybettik. O dönemdeki hukukçu olan ikinci başkanım (Murat Aksu’dan bahsediyor), davanın Şekip Mosturoğlu tarafından yürütülmesini istedi. Ben, Fenerbahçeli olduğu için kamuoyunda yanlış yorumlara yol açabileceğini söyledim, ama ısrar etti. Sonuçta biz o davayı kaybettik ve yüksek miktarda tazminat ödemek zorunda kaldık. 2007’deki seçimde o arkadaşım benim listeme girmedi. Bu olaydan kısa bir süre sonra da dava sonuçlandı. Eğer o davayı Ankara’daki Kemal Kapulluoğlu’na verseydik, kazanırdık.”
Transferler ortada
“Beşiktaş transferde çok hata yaptı, aldığı birçok oyuncudan faydalanamadı diyorlar. Bu takım 6 senede, 5 kupa aldı. Bunları kimse söylemiyor. Fabian Ernst’i trnasfer ettik, ‘Almanya’nın Baki’sini getirdiniz’ dediler. Yusuf’u alırken, ‘Bize 5 maç oynasın, şampiyon yapar’ dedim, sonuç ortada... Bu kulüpte, ‘İlhan Mansız Beşiktaş’a kapıcı olamaz’ diye rapor veren isimler çalıştı. Bugün Delgado olsaydı, açık ara önde olurduk. Yeni sistemimizde tamamen profesyonel isimler görev alacak. Eski antrenör ve futbolcular bu organizasyonun içerisinde yer almayacak. Bugüne kadar başkandım. Bugünden sonra ise lider olacağım. İşi tamamen profesyonellere bırakacağız. En üstte yönetim kurulu olacak ama uygulamayı profesyoneller yönetecek...
ksu dün bir basın açıklaması yayınlayarak, Demirören’e yanıt verdi. İşte Aksu’nun 10 maddelik açıklaması...

1. Beşiktaş A.Ş.’nin en son bağımsız denetimden geçmiş 31.08.2009 tarihli mali tablolarına göre kısa vadeli yükümlülükleri toplamı 218 milyon TL, uzun vadeli yükümlülükleri toplamı da 61 milyon TL’dir. Yani toplam kısa ve uzun vadeli yükümlülükleri 279 milyon TL’dir. Buna Beşiktaş Derneği’nin yaklaşık 60 milyon TL’lik borcu da eklendiğinde toplam yükümlülükler Beşiktaş Derneği ve Beşiktaş A.Ş. olarak yaklaşık 340 milyon TL’dir.

2. Beşiktaş A.Ş.’nin 31.08.2009 tarihli mali tablolarına göre, kısa ve uzun vadeli ticari alacakları toplamı 26 milyon TL’dir.

3. Aynı tarihli mali tablolara göre Beşiktaş A.Ş.’nin özsermayesi negatiftir. Yani Şirket özsermayesini yitirmiştir.

4. Yine açıklamada Beşiktaş marka değerinin 1 milyar dolar olduğu ifade edilmektedir. Beşiktaş A.Ş. marka ve isim hakkı kullanım bedeli olarak Beşiktaş Derneği’ne belirli bir bedel ödemekte, sonrasında da bu markayı kullanarak sponsorluk geliri elde etmektedir. Beşiktaş A.Ş.’nin son yıllık mali tablosuna göre (31.05.2009 tarihinde sona eren yıllık mali tablo) aktifinde kayıtlı haklar net 48 milyon TL’dir. Yine aynı tarihli mali tablolara göre, sponsorluk ve reklam geliri yıllık 16 milyon TL’dir.

5. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları marka ve hakların değerlemesini çok özel koşullara bağlamıştır. Bu koşulları sağlamadan Beşiktaş marke değerini afaki bir şekilde açıklamak Beşiktaş A.Ş. yatırımcılarını yanlış yönlendirecektir. Bu husus Sermaye Piyasası Kanunu’na açıkça muhalefettir.

6. Beşiktaş A.Ş’nin son 3 yıllık mali tablolarına göre sürekli zarar etmektedir. Son yıl zararı 29 milyon TL’dir.

7. Beşiktaş A.Ş.’nin 31.08.2009 tarihli bilançolarına göre birikmiş zararlar toplamı 56 milyon TL’dir.

8. Son olarak ifade etmek isteriz ki 2009 yılında Beşiktaş A.Ş. Türk Ticaret Kanunu bakımından 324. madde kapsamına girmiştir. Bu bir şirketin özsermayesinin en az 2/3’sini kaybetmesi halinde uygulanır ve hukuken borca batık şirket statüsünü ifade eder. Beşiktaş A.Ş. buna karşın bir bilirkişi incelemesi yaptırarak bu hukuki yaptırım kapsamından çıkabilmiştir. Ancak bilirkişi raporuyla belirlenen bilanço uluslar arası muhasebe standartları tarafından kabul edilmemektedir. Dolayısıyla Şirketimizin UEFA kriterlerine uyumunu ölçecek uluslar arası standartlara göre hazırlanmış mali tabloda özsermaye negatiftir.

9. Şirketin yukarıdaki borçları yanında bilanço dipnotları irdelendiğinde daha da kapsamlı bilgilere ulaşılmaktadır. Buna göre Şirketimizin verdiği temlik tutarı 37 milyon dolardır. Bu temliklere konu gelirler yayın hakları, maç gelirleri, alacak senetleri ve kira gelirleridir.

10. Yine bağımsız denetimden geçmiş ve kamuya açıklanmış mali tablo dipnotlarına göre, Şirketimiz aleyhine devam eden çok sayıda icra takibi, FİFA uyuşmazlıkları, Yabancı Mahkemelerde görülen Davalar ve Türk Mahkemelerinde görülen fikri haklar davaları bulunmaktadır. Aleyhimizdeki icra takibi yaklaşık 1,25 milyon Euro’dur. FİFA’da ve CAS’ta aleyhimize devam eden uyuşmazlık tutarı faiz hariç 3.3 milyon Euro’dur.

Bütün bu bilanço rakamlarının dikkate alınması sonucunda Sayın Yıldırım Demirören’in Beşiktaş kongre üyelerini ve yatırımcısını yanıltmaya çalıştığı açıkça görülmektedir...


Kaynak : MedyaBJK - Seçim öncesi ipler gerildi
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla