Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-01-2010, 14:53   #20
Kiel cArsi
 
Kiel cArsi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
aяda´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kondisyon sorunu var takımda. geçen sene çokmu sistemli oynuyoduk sanki. ernst bile vasatlaştı son maçlarda. bana kalırsa bu seneki değişimin tek nedeni kondisyondur .geçen seneki performansımızda stefanonun rolü neyse bu seneki düşüştüde aynı rolü üstlendi. denizlinin tek suçu sene başında ikilemde kalmasıdır. hocayı yerden yere vuran hiçbi arkadaşa katılmıyorum kondisyoner işini iyi yapsaydı bu takım türkiyede yine uçardı. avrupada ise denizliyle hiçbi şartta başarı gelemiceni zaten hep söylüyorum.

Sen yani kondisyoneri suclu buluyorsun yani?

Kondisyonerlemi bunlar pas idmani yapiyor? Kaleye sut idmani yapiyor?
Öndeki oyuncular karavana paslar haric hic top alabiliyormu?

Bence degismesi gereken cok sey var.

Antrenör kesinlinkle degismeli. Adam gibi Adam E.S. bile bir mac yüzünden kesiyorsak. M.D.'yi böyle bir basarisizliktan sonra hemen kesebiliriz.
Ama yani ortasahada hucuma yönelik cok seylerin eksik olduguda bir gercek.
Golcüler ortasahada geziyor. Bazi golcüleri hatta hoca kanatta oynatiyor. Ben FM oynuyorken, elimdeki kadroma bakiyorum, ona göre bir sistem ayarliyorum ve eger uymuyorsa gereken veya eksik oyunculari aliyorum. Belkide gercek hayattaki zorluk buradadir. Transferleri kimin yaptigi belli degil.
Stoper olarak SüperLigin en iyi oyunculari bizde. Sivok, Ferrari ve Toraman. Gökhan Zan'in gittigine hic üzülmeyenlerdenim buarada!
Kanatlara gelince Ismail ve Deli süper oyuncular. Ama sagtarafa bakinca, bana orada bir eksik var gibi geliyor. Ridvan'i hazirlik maclarinda cok begendim. Ama Ekrem oranin oyuncusu degil. Bence Ekrem defans oyuncusu degil yani.
DM'de Fink ve Fabian gibi saglam ve disiplinli oyuncularimiz var. Elimizde genc yetenek Necip var. Dünkü macta gol gelmeden ortasahada onu yürürken gördüm bu beni biraz üzdü. Yanindaki oyuncu tutsaydi o gol gelmicekti.
Simdi kanatlara bakalim. Tello solda oynuyor. Ama istenilen ve beklenen oyunu bir türlü sergeliyemiyor. Bence gitmesi gereklerden. Ama alternatifi bulunduktan sonra.
Sag tarafta Ekrem, Serdar, Nihat ve Holoskoyu kullaniyor hoca. Ama yani hangisi gercekten sag tarafin oyuncusu?
Orta sahada baska Yusuf, Delgado ve Tabata var, ama Tabata'yi bir kac dakika haric hic görmedim bile. Oynadigi maclardada iyi degildi ama adam oynasinki acilsin. Yoksa nasil alisacak bu oyuncu.
Vallah aradasirada BJK TV olsada antremanlari yayinlasa diyorum. Hic olmazsa adamlarin gercekten calisip calismadigini görmüs olurduk. Arkadaslik ortamini görürdük.
Gelelim Forvet oyuncularina:
Nihat, Holosko, Bobo ve Nobre. +Batuhan?
Nobre adam kac mac gol atamamis. Ama halen sadece mücadele ediyor diyor, milyon dolarlari cebine indiriyor. Bence Nobre'yi Galatasaraya verelim onun yerine sola iyi bir oyuncu takas edelim.
Bobo ne güzel acilmisti. Son vuruslari cok etkili bir oyuncu, ve kafa toplarina yükselince faul yapmiyan biri. Bence ona daha etkili toplar gelirse yine yildizi parlar.
Forvet'e bence kesinlikle bir transfere gerek yok. Batuhan'i kazanalim yeter. Firlama ve kendini begenmis bir yapisi var ama golculer öyle olur kardesim. Adam kendine güvenecekki gol atacak. M.D. ama onu kazanamaz bence.

Takim kadrosuna bakinca, ayni özelliklerde bircok oyuncuyu görüyorum. Artik hocada bunun farkindadir, ama nedense kimseyi göndermiyor. Madem Transfer etmiceksin, bari gencleri oynatki onlarda kendini göstersin, ilerletsin. Bence bir Batuhan, bir Can Erdem, bir Ali Kucik, milyonlarca dolar yiyen bir Nobreden daha iyidir.

Schalkede Magath diye bir antrenör var. Keske bizdede onun gibi biri olsa. Adam süper antreman yaptiyor, transferleri hem ucuza hemde süper yetenekli gencler ve sadece bugünü degil yarinida düsünerek hareket ediyor. Adam oyuncu satarken bile takima getirdigi fayda ve takima verdigi "zarar" varmi diye bakiyor. Cok para kazananlari gönderiyor mesela.

Ama bizdeki yöneticilerde bir alem ya. Nedense anliyamiyorum. Birakin isi bilenler yapsin.
BEFAM diye bir organimiz vardi, ona ne oldu? Scoutlarimiz nerede? Bulduklari oyuncular nerede?
Tello'yu yanilmiyorsam onlar bulmustu. Geldigi sene ne kadar sevinmistik!
Niye disardan managerlere tonla paralar harciyoruz?
Transferlerden kendi aramizda olupta, para kazandiklari icin veya birisinin para kazanmasi icin bir oyuncuyu aldiranlara yaziklar olsun.

Anlamayan yapmasin be abi. Anlamayan karismasin. Anlamayan konusmasin. Anlamayan yazmasin.

Birakin isleri bilir kisiler yapsin.

Hasteneye gidince heralde sizde bir doktorun sizi ameliyat etmesini istersiniz dimi?
Ozaman birakin, seviyorsaniz birakinki, anlayanlar bu isi yapsin ve takimimiz yine zirvelere ulassin!!

Biraz uzun oldu ama...

Saygilarimla
__________________
Who is IT?
IT is Fenerbahce!

KIRICI DEGIL YAPICI OLALIM LÜTFEN
Kiel cArsi Ofline   Alıntı ile Cevapla