Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-01-2010, 17:30   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bu nasıl gol ?

Türkiye'de hakemlerin sık sık tartışıldığı bir ortamda Almanya'dan gelen bir haber yüreklere su serpti.


Almanya İkinci Ligi'nde MSV Duisburg ile FSV Frankfurt arasında oynanan lig karşılaşması büyük bir skandala sahne oldu.

Duisburg'un 5-0 kazandığı maçın 82. dakikasında takımın son golü hem futbolcuları hem taraftarları hem de Alman medyasını şoke etti. Ancak tek şaşırmayan kişi mücadelenin orta hakemi Marco Fritz'di. Fritz, Duisburglu Christian Tiffert'in 82. dakikada ceza sahası dışından kalecinin üzerinden aşırttığı ve kale üst direğine çarparak ceza sahasına geri dönen topu gol olarak saydı.

Yaklaşık 1 metre kale çizgisinden içeriye düşen topa hakem Fritz, yardımcısı Thomas Münch de orta sahaya koşması nedeniyle gol kararı verdi. Tiffert bile gole sevinmezken, tüm futbolcuların olayın şaşkınlığını yaşadılar.

Duisburg'un maçı farklı kazanması nedeniyle Frankfurt cephesinden olaya sert tepkiler gelmezken, Alman medyası ise yaşanan hakem skandalını es geçmedi. Alman medyası görüntülü olarak pozisyonu saatlerce tartışırken grafiklerle ve Türkiye'deki gibi 'piero' sistemiyle pozisyon tartışıldı. Ayrıca hakemin ve yardımcısının da pozisyonu görebilecek noktada olmaları da Alman medyası tarafından manidar bulundu.

Bu arada, Bild Gazetesi'ne konuşan skandal hakem Fritz ise, pozisyonu tam olarak görmediğini yardımcısı Thomas Münch'ün orta sahaya doğru koşmasının kendisini aldattığını iddia ederek yardımcısını suçladı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!!!
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla