KONGRE ÜYELERİNE KİTAPÇIK
Beşiktaş'ta 31 Ocak tarihinde yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesi başkan adaylarından Murat Aksu, kongre üyelerine 'Değişim Şimdi' adlı bir kitapçık gönderdi.
Kitapçıkta Aksu, kongre üyelerine ve taraftarlara seslendi. "Yeni Dünya ve Beşiktaş'ta Değişim", "Yeniden Yapılanma", "Spor Yönetimi", "Finansal Yönetim", "Marka Yönetimi", "Sosyal Liderlik ve Yapılanma" gibi bir çok konuya değinilen kitapçıkta, aynı zamanda ayrıntılı bir şema ile sportif, sosyal ve ekonomik alandaki hedefler aktarıldı.
"Bize desteğiniz ve inancınız en az bir yönetim dönemi devam edecekse oyunuza talibim" ifadesini kullanan Murat Aksu, şu ifadelere yer verdi: :"Beşiktaş Jimnastik Kulübü, bir asrı aşan tarihi boyunca Türkiye'nin yüzakı olmuştur. Bu büyük güce sahip çıkmak, öncelikle Beşiktaş'ın gerçek sahipleri olan siz kongre üyelerinin vicdani ve asli görevidir. 31 Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirilecek Seçimli Olağan Kongre'de tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birini yaşayacağız. Bu dönüm noktasında sizlerin tercihleri Beşiktaş'ın geleceğini şekillendirecektir. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımla birlikte Beşiktaş'ın geleneklerinin ve tarihi boyunca biriktirdiği tüm değerlerinin ışığında, çağımızın modern yönetim ilkelerini benimseyen bir felsefeyle kulübümüzü yönetmeye talibiz. Hayatım boyunca yapamayacağım hiçbir sözü vermedim. Sizlere olan saygım ve Beşiktaşlılığım gereği, seçim sürecinde popülist vaatlerde bulunmadım ve bundan sonra da bulunmayacağım. Benim yönetim anlayışımda hayal ürünü projelere yer olmayacak. Sizlere üç sene, beş sene şampiyonluk sözü veremeyeceğim ama dürüst, çalışkan, özverili bir yönetim anlayışı ve gerçekçi projelerle nasıl başarılı olunacağını ispatlayacağım."
BEŞİKTAŞ MADDİ ANLAMDA İFLAS ETMİŞ DURUMDADIR
"Bugün Beşiktaş Jimnastik Kulübü maddi anlamda iflas etmiş durumdadır. Mevcut maddi enkazın altından kalkabilmek ve hepimizin en büyük hayali olan dünya standartlarına ulaşmış güçlü bir Beşiktaş Kulübü için, iyimser bir yaklaşımla en az üç yıllık kurumsal bir çalışmanın yanında kararlılık tecrübe ve bilgi birikimi gerekmektedir. Günün teknolojik nimetlerinden öz kaynaklara, Beşiktaş'ın çok değerli markasından büyük taraftar kitlesine, stadyum atılımından sporcu alt yapısına, imkanların en iyi şekilde seferber edilip kullanılması, Beşiktaşımızı hak ettiği yere taşıyacaktır. Dağ gibi birikmiş borçlar ve geleceğe dair gelirlerin temliklerinden doğan finansal sıkıntıların etkilerinden kısa süre içinde kurtulmak mümkün değildir. Bu süreç içinde siz değerli kongre üyelerimizin, taraftarlarımızın sabrı ve desteğinin Beşiktaşımız için hayati bir önemi vardır. Bizlere devredilen bu çok değerli emaneti, daha da ileri taşıyarak çocuklarımıza miras bırakabilmek hepimizin boyun borcudur. Bu tarihi sorumluluğun bilincini aklında ve yüreğinde hisseden tüm Beşiktaşlılara..." |