Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-01-2010, 12:10   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Milano'da Muhtemel 11'ler

Click the image to open in full size.
İtalya futbol Ligi Seria A'da gözler, Pazar günü oynanacak Milano derbisinde olacak. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen ve Serie A'da ilk iki sırayı paylaşan iki takımı karşı karşıya getirecek maçta İnter (İnternazionale Milano), Guiseppe Meazza Stadı'nda AC Milan'ı konuk edecek.

Lider İnter, ezeli rakibi AC Milan ile arasındaki 6 puanlık farkı artırma amacıyla oynayacağı maça, sakatlıkları devam eden Rene Khrin, Cristian Chivu, Dejan Stankoviç, Sulley Muntari, Thiago Motta ve Kamerun milli takımıyla Afrika kupasına katılan Samuel Eto'o'nun yokluğunda çıkacak. İnter'in, sakatlıktan yeni çıkan Diego Milito'yu hücum gücü kuvvetli 3'lü orta saha oyuncusunun önünde tek forvet olarak oynatması bekleniyor.
AC Milan'da ise sakatlıkları devam eden Mathieu Flamini ile Clarence Seedorf'un yanısıra, Alexandre Pato, Massimo Oddo, Oguchi Onyewu, Dominic Adiyah ve Gianluca Zambrotta'nın forma giymesi beklenmiyor. Savunmada kilit öneme sahip Nesta'nın durumu ise belli değil.
Takımların olası 11'leri şöyle:
İnter: (4-2-3-1): Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Santon - Zanetti, Cambiasso - Balotelli, Sneijder, Pandev - Milito
AC Milan: (4-3-3): Dida - Abate, Kaladze, Thiago Silva, Antonini - Gattuso, Pirlo, Ambrosini - Beckham, Borriello, Ronaldinho
Click the image to open in full size.
-İZLENMESİ GEREKEN OYUNCULAR -

Diego Milito (İnter)
Arjantin'in milli oyuncusu, Genoa'dan İnter'e geçmesiyle birlikte müthiş bir form grafiği yakaladı. Ligde bu sezon 12 gol attı ve 2 gole asist yaptı. Maçın kilit anlarındaki gol vuruşlarıyla dikkati çekiyor ve İnter'in hücum gücüne büyük katkı sağlıyor. Nesta'nın olası yokluğunda Milan savunmasının en çok dikkat etmesi gereken isim olarak göze çarpıyor.
Ronaldinho (Milan)
Barcelona'nın eski yıldızı Ronaldinho, Milan'a gelmesinden bu yana en yüksek form grafiğini son dönemlerde yakaladı. Eski futbolunu oynayamadığını iddia edenleri yanıltan Ronaldinho, ligde şu ana kadar 9 gol attı, 8 asist yaptı. Siena karşısında ''hat-trick'' yapan Ronaldinho, üçüncü kez Milano derbisine çıkacak.
Click the image to open in full size.

-EZELİ RAKİPLER ARASINDAKİ TARİHİ MAÇLAR-

Tarih 6 Kasım 1949: İnter 6-5 Milan
''Della Madonnina'' olarak adlandırılan Milano derbisinde en ilgi çekici sonuçlardan biri, 1949 yılının Kasım ayında, İnter'in Milan'ı 6-5 yendiği maçta elde edildi. Enrico Candiani'nin henüz maçın birinci dakikasında attığı golle 1-0 öne geçen AC Milan, yine aynı futbolcunun 7. dakikada attığı golle 2 farklı öne geçti. İnter'den Istvan Nyers, 10. dakikada farkı bire indiren golü attı.
Konuk takım, Gunnar Nordhal'ın 14. dakikada attığı golle durumu 1-3'e getirdi. Liedholm'un 19. dakikada takımı adına 4. golü atmasının ardından maçın kaybedildiğini düşünen İnter, Amadeo Amadei'nin 39 ve 50, Nyers'ın 40. dakikada attığı gollerle durumu 4-4'e getirdi ve tekrar ümitlendi. İnter, Benito Lorenzi'nin 58. dakikada attığı golle 5-4 öne geçti. Milan bu gole 59. dakikada Carlo Annovazzi ile cevap verdi. Ancat Amadei 64. dakikada 3. golünü attı ve maç 6-5 evsahibi takamın lehine sonuçlandı.

Tarih 28 Kasım 1984: Milan 2-1 İnter
1980 yılındaki bahis skandalı nedeniyle Serie B'ye düşürülmesinin ardından tarihinin en kara günlerini yaşayan AC Milan, iniş-çıkışlı yılların ardından karşılaştığı İnter maçına, son 9 derbi maçında yenememiş olmanın verdiği acıyla çıktı. Maçın 10. dakikasında Alessandro Altobelli'nin attığı golle yenik duruma düşen Milan, Agostino Di Bartolomei'nin 33. dakikada fileleri havalandırmasıyla beraberliği sağladı.
Milan'ın Portsmouth'dan aldığı golcü oyuncusu Mark Hateley, 63. dakikada takımını öne geçiren golü attı ve İnter Milan'ın efsanevi futbolcusu olarak kulüp tarihine geçti.
Click the image to open in full size.
Tarih 11 Mayıs 2001: İnter 0-6 Milan
Rakibini deplasmanda 6-0 yenerek ezeli rekabette en farklı sonuca imza atan Milan, rakibi gibi lider Roma'nın 20 puan gerisinde çıktığı maçta, Gianni Comandini'nin 2 ve 19. dakikalarda attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Farkı 3'e çıkaran gol, Federico Giunti'nin ayağından 53. dakikada geldi. Andriy Shevchenko, 66 ve 77. dakikalarda rakibinin tüm ümitlerini yitirmesine neden olan 2 golle durumu 5-0'a getirdi. Perdeyi kapatan golü ise Serginho 81. dakikada attı. Hakem Pierluigi Collina, verdiği kararlarla gündemi uzun süre meşgul etti.
Tarih 12 Nisan 2005: İnter 0-3 Milan
İki rakip, Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmasında karşı karşıya geldi. Maça ilk maçta elde ettiği 1-0'lık avantajla çıkan Milan, maçın 73. dakikada tatil edilmesi ve sonradan alınan kararla evsahibi takıma 3-0 hükmen yenilgi verilmesiyle tur atlayan taraf oldu.
Maçın ilk yarısı, Andriy Shevchenko'nun attığı golle 1-0 konuk ekibin lehine bitti. İnterli futbolcu Esteban Cambiasso'nun ikinci yarıda attığı golün hakem Markus Merk tarafından iptal edilmesine seyirciler büyük bir tepki gösterdi. Taşkınlık yapan seyirciler, sahayı yabancı madde yağmuruna tuttu ve konuk ekibih kalecisi Dida'ya bir meşalenin isabet etmesinin ardından maç tatil edildi.
Tarih 29 Ağustos 2009: Milan 0-4 İnter
Çok kötü bir sezon öncesi hazırlık dönemi geçiren Milan, ilk iki maçta İnter'le arasındaki puan farkını 5'e çıkardı. Ancak bu puan farkını uzun süre muhafaza edemedi ve 29 Ağustos'ta karşılaştığı İnter'e sahasında 4-0 yenildi. İnter'in gollerini, 29. dakikada Thiago Motta, 36. dakikada penaltıdan Diego Milito, 45. dakikada Maicon ve 67. dakikada Dejan Stankoviç attı. Evsahibi takımdan Gennaro Gattuso, penaltıyla sebebiyet verdiği hareketin ardından ikinci sarı kartı gördü ve oyundan atıldı.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla