arkadaşlar kimse salak değil! 
 
Bizler nasıl biliyorsak tabata'nın 8,5milyon € etmeyeceğini yönetimdeki onca iş adamı hayli hayli biliyordur... 
Futbolda 1 kuruş bile vergi yoktur! Harcanan paranın hesabını ne devlet ne kurul hiç kimse sormaz. 
Şimdi biraz "hayal" kuralım 

 farz edelimki şirketinizde 50milyon$ var. Tam anlamam bu işlerden 
daha iyi bilenler düzeltsin lütfen ama bildiğim kadarıyla normal şartlar altında bu para için %18 kdv %20 gelir vergisi ve sene sonunda da bir vergi daha ödersiniz. 
Ama bir şekilde bu parayı (Takım vakfına bağış, borç vs) bir takıma verelim, sonra arkadaşımız olan falan takım başkanına gidip diyelim ki senden x futbolcuyu 7milyon€ ya alırım. Herkes böyle bilsin ama sen bu paranın 1-2 milyonunu al ne yaparsan yap gerisini bana teslim et. Aynı şekilde 3-4 tane daha futbolcuyu bu şekilde alalım. 
Kaba bir hesapla ortalama olarak cebimize bu şekilde 40-45 milyon$ geri dönsün. Sonra da diyelim ki "ey takımım ben senin için 50milyon$ cebimden verdim bana borçlusun öde"  
süper di mi 

 bir de dediğim gibi ben bu işlerden anlamam, bu işlerin piri olanların neler yapabileceğini düşünün