Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2010, 00:06   #1
onursemih
 
onursemih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bülent Uygun, Manisaspor Yolunda

Click the image to open in full size.

Sivasspor'un eski teknik direktörü Bülent Uygun, Manisaspor'dan kendisine teklif geldiğini belirterek, kulüp başkanı Kenan Yaralı ile görüşeceğini söyledi.


Manisaspor'un Mesut Bakkal ile yollarını ayırmasının ardından adı Manisa ekibi ile anılan Bülent Uygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı'nın kendisi ile çalışmayı çok istediğini söyledi.
Manisaspor Kulübü'nden kendisine teklif geldiğini doğrulayan Uygun, ''Başkan benimle çalışmayı çok istiyor. Ben sezon sonuna kadar çalışmayı düşünmüyordum, ama görüşeceğiz, daha sonra bakacağız, eğer bizim istediğimiz, hayal ettiğimiz ortam olursa ona göre görüşeceğiz'' dedi.

Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı ile ya bu akşam ya da yarın görüşeceğini ifade eden Uygun, görüştükten sonra karar vereceğini belirterek, ''Ben ikna olursam, benim düşündüğüm hedefler için gerekli ortam sağlanırsa, aynı Sivasspor'daki gibi, Mecnun başkanın duruşu, kadrosu sağlanacaksa 'evet' diyeceğiz'' dedi.

Sivasspor'a tarihinin en önemli başarılarını yaşatan teknik adam olarak kırmızı-beyazlı ekibin tarihine geçen Bülent Uygun, Sivasspor'da görev yaptığı sürede önemli başarılara imza atmıştı.

UYGUN'UN TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Fenerbahçe'de futbol oynadığı dönemlerde attığı goller sonrası tribünlere verdiği asker selamı nedeniyle futbolseverlerce ''Asker Bülent'' olarak tanınan eski gol kralı Bülent Uygun, teknik direktörlük yaşamına bir dönem formasını giyip genel menajerliğini yaptığı Sivasspor'da başladı.

Sivasspor'u 2006-2007 sezonunda 12. hafta sonunda 12 puanla ligin 17. sırasında teslim alan Bülent Uygun, kırmızı-beyazlı ekibi ligde ''4 Büyükler'' ile başabaş şampiyonluk mücadelesi veren, Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkma başarısı gösteren ve Avrupa Kupaları'nda mücadele eden bir takım konumuna getirmişti.

Uygun yönetimindeki ilk sezonda ligi 7'nci, ikinci sezonda 4'üncü, üçüncü sezonda ise 2'nci sırada tamamlayan Sivasspor, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarının ilk yarılarını ''4 büyüklerin'' önünde lider olarak tamamlamıştı.
Türkiye'de ''4 büyükler'' dışında Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için mücadele eden tek Anadolu takımı olarak Türk futbol tarihine geçen Uygun yönetimindeki Sivasspor, 2007-2008 sezonunda ligde aldığı 23 galibiyetle, ''4 büyükler'' dışında bir sezonda en fazla galibiyet alan tek Anadolu takımı olarak da kayıtlara geçmişti.

Sivasspor, Bülent Uygun yönetiminde son 4 sezonda ligde çıktığı 98 maçta 54 galibiyet ve 17 beraberlik elde ederken, 27 kez de sahadan yenik ayrılmıştı.

Bülent Uygun, bu sezon ligde ve Avrupa Kupaları'nda alınan başarısız sonuçların ardından ligin 8. haftasında Sivasspor'un 2-0 galip ayrıldığı Antalyaspor maçı sonrası görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA
__________________
Click the image to open in full size.

Mekanın Cennet Olsun Küçük Şifo..
onursemih Ofline   Alıntı ile Cevapla