Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2010, 15:22   #1
onursemih
 
onursemih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Zonguldak'ta toprak kaydı

Click the image to open in full size.

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağmur, bir sitenin alt tarafındaki yamaçta heyelana neden oldu. Park halindeki bir otomobil, kayan toprak ile birlikte çöken istinat duvarının altında kaldı. Gündüz tehlikeyi farkeden site sakinlerinin haber vermesi üzerine belediyenin sokağın giriş ve çıkışını kapatması olası bir faciayı önledi.


Merkeze bağlı Kozlu Beldesi 19 Mayıs Mahallesi’ndeki Amelebirliği Sitesi sakinleri, dün öğle saatlerinde sitenin alt tarafındaki istinat duvarında çatlak oluştuğunu fark ederek Kozlu Belediyesi’ne haber verdi. Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, duvarın çökme tehlikesine karşı yamacın altındaki Asya Sokak’ta park halindeki araçları kaldırdı. Ancak 67 AL 945 plakalı otomobilin sahibi Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda maden işçisi olarak çalışan Recep Süer’e ulaşılamadı. Zabıta ekipleri, sokağın giriş ve çıkışına bant çekerek yolu ulaşıma kapattı.

Dün akşam saat 22.30 sıralarında yağmur ile birlikte toprağın yumuşaması sonucu yamaçta heyelan meydana geldi. Toprak kayması ile birlikte 70 metre uzunluğundaki istinat duvarının 20 metrelik bölümü çöktü. Park halindeki otomobil de çöken duvarın altında kaldı. İstinat duvarının bir bölümünün de topraktan ayrıldığı görüldü. Heyelan ile birlikte deprem olduğunu sanarak dışarıya çıkanlar, polise ve belediyeye haber verdi. Polis heyelan bölgesini tamamen güvenlik çemberi altına aldı. Bugün yapılacak incelemenin ardından istinat duvarının diğer bölümünün de yıkılıp yıkılmayacağının belirleneceği bildirildi.

Büyük korku yaşadığını belirten bir site sakini, “Büyük bir gürültü duyduk. Evlerimiz sallandı. Deprem olduğunu sanarak kendimizi dışarıya attık” dedi. Sitenin kalorifer görevlisi Mehmet Çelebi ise gündüz istinat duvarındaki çatlakları fark ederek belediyeye haber verdiklerini söyledi. Çelebi, “Belediye ekibi sokakta önlem aldı. Araçları kaldırdı. Biz durumu fark etmeseydik büyük bir facia olabilirdi” diye konuştu.
__________________
Click the image to open in full size.

Mekanın Cennet Olsun Küçük Şifo..
onursemih Ofline   Alıntı ile Cevapla