Değerli abicim yazılarına genel olarak katıldığım gibi gene destekliyorum fikirlerini. Zaten her fırsatta belirttim M.Aksu yu kahraman yapan tek şey Demirören antipatisidir. Yani Murat Aksu aslında o yönetim kadrosuyla veya Beşiktaş bünyesinde sahip olduğu geçmişle bu klübün kurtarıcısı olabilecek bir isim olduğunu asla gösterememiştir. Demirören karşısında kısacası simgesel bir varlık olmaktan öteye gidememiştir.
İkincisi küfür etme konusunda da sonuna kadar katılıyorum. Gerektiği zaman protesto etmek hakkını aramak her topluluğun bireyin toplumsal yaşam içinde yapması gereken bir şeydir. Demokrasi nin seçim dışındaki en önemli ilkelerinden biri de budur. Muhalefet etme hakkı her zaman vardır ki bu yüzden seçimlerde muhalefet kanadı da bulunur. Ama bunu en uygun şekilde yapmak gerekir. Küfür ederek Demirören i haklı konuma geçirmek yıllardır yaptığımız şey bunu kaç kere söledik. Küfür ettikçe onu haklı çıkaracağız onun mücadelesini öne çıkaracağız. Biz zorba olarak gösterileceğiz. Küfürle şiddetle bu işler olmaz sesini duyurmak için birlik olmak yeterlidir BJK taraftarının ruhunun varlığı bile bir ortamda ağırlığını koyduğunda bu hissedilir neden küfür ederek bu işi çirkinleştireceğiz ki. Başkan olarak devam eden süreçte icraatlerini gene beğenmezsek çıkıp adam gibi eylemler yaparak tepkimizi koyarız. Küfürle asla bir yere varamayacağız.
Son olarak senden ayrıldığım bir nokta var abicim. Ben çok demokratik bir ortam olduğuna inanmıyorum. Ben daha doğrusu demokrasinin temeli olan anayasanın bizdeki adıyla tüzüğün baştan yanlış olduğunu düşünüyorum. Başkan onayıyla üye alımı gibi saçma bir şey olamaz. Bunun bir kurulu olur herkesin oy hakkı olur öyle onay işlemi yapılır. Herşey başkanın ağzında bitmemeli. Ayrıca herkesin artık kabul ettiği gibi kongrede Beşiktaş lı olmayan bir çok üye var. Bunu içerden bir çok kişi belirtti. Beşiktaş lı olmayan bir üyenin Beşiktaş adına karar vermesi çok anlamsız. He parasını veriyosa buna hakkı var denebilir ama o noktada daha da çirkin iddalar var patronların işçilerini üye yaptığı gibi durumlar söz konusu ki bunlar doğru gerçek bilmiyorum ama kongre üyelerimiz hakkında bu kadar fazla spekülasyon yaratılması çok kötü bir izlenim yaratıyor. Açıkçası güvenilirliği muamma olan bir ortamda yapılan seçimin demokrasiye ne kadar hizmet edeceğinden şüpheliyim. Bizim karşı çıkmamız gereken ilk nokta tüzük değişikliği olmalıdır. Saygılarla. |