Konu: C Plânı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2010, 04:14   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
C Plânı

Dünyada bir ilk yaşandı dün gece. Henüz santra bile yapılmadan 6 gün önce seçilen başkan için taraftarın listesinde hep bir numarada olan `Yeter mi yetmez mi` şarkısıyla 3 yıl boyunca hiç bitmeyecek gibi gözüken `başka türlü bir maç` başladı.
Gençlerbirliği ise maça Doll`un alkaraları ilk yarının flaş ekibine dönüştüren 4-1-4-1 dizilişiyle başladı. 4-1-4-1, global futbol düzeninde Gençlerbirliği gibi tüm `flaş başaltı` takımların kalıcı başarı şifresi.

Ancak ilk golü yememe şartıyla! Alkaralar ilk 30 dakikada stoperimsi iki bekin daha da sağlamlaştırdığı takım savunmasıyla Beşiktaş`ın kanat akınlarını başlamadan bitirmişti! Beşiktaş`ta ise sezon başından beri sahadaki en büyük (belki de tek büyük) kozu olan `sihirli defansif karesi` iki önlibero + iki stoper bloğuyla bir süre rakibine üstünlük kurdu.
Herhalde Mustafa Denizli karşılaşmayı evinde özel bir geniş ekrandan izliyor olacak ki 30. dakikadan sonra Beşiktaş`ın kanatlarına yoğunlaşan Gençler defansını ortadan delme planını devreye soktu. Sahi Beşiktaş`ın stoperi Sivok`un golünü attığı dakikada orada ne işi vardı?
Bu aslında Denizli`nin iki yıldır ısrarla denediği bir B planı. Beşiktaş`a gelmeden önce daha çok orta sahada oynamış olan Sivok da bu planın gizli santrforu!

Ancak 2. yarıda taraftar ve camianın kafa karışıklığı bir süre Beşiktaş 11`ine de yansıdı. Bu atmosferde Doll, Hurşut`la Gençler`in `iki gizli forvetli B planı`nı devreye soktu ama `şarap misali kaleciler`in ülkemizdeki en kalitelisi Rüştü`ye takıldı. Beşiktaş`ın Yusuf-Holosko`lu `dört dörtlük C planı` ise geçen sezon `her şeye rağmen` mutlu sonla biten filmden fragmanlarla doluydu.
Maç güzeldi ama santradan önce başlayan ve 3 yıl hiç bitmeyecek gibi gözüken maçın galibi daha önemli:
Futbol artık parası olanların oylarıyla oynatılıp taraftarı müşteriye indirgenmek için izletilen bir oyun mu?
Hep beraber göreceğiz

Ali Ece / Akşam
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla