Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2010, 20:38   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Derbi Liver'in :1-0

Click the image to open in full size.
İngiltere Premier League'de 25. haftanın önemli müsabakasında iki ezeli rakip Liverpool ve Everton Anfield Road'da karşı karşıya geldi.

213.sü gerçekleştirilen Merseyside derbisinde kırmızı (Liverpool) ve mavinin (Everton) çarpışmasın da gülen taraf 1-0'lık skorla maçın büyük bölümünü 10 kişi oynayan Liverpool oldu.
Tek gol 55. dakikada Dirk Kuyt'tan gelirken Liverpool'da 35'te Sotirios Kyrgiakos, Everton'da 90+5'de Steven Pienaar kırmızı kart gördü.


ATKINSON 'KYRGIAKOS' DEDİ
Zaman zaman yüksek tempoda geçen maçta Liverpool'da İspanyol teknik adam Rafa Benitez'in planlarını 34. dakikada Sotirios Kyrgiakos'un kırmızı kart görmesi bozdu. Orta sahada Marouane Fellaini'ye sert giren ve ardından Fellaini'nin Kyrgiakos'un ayağına şiddetli bir şekilde basmasıyla oluşan birkaç dakikalık kaosta son sözü hakem Martin Atkinson söyledi ve Kyrgiakos'u direk kırmızı kartla dışarı yolladı.
Hakem Martin Atkinson bu sezonki 20. maçında ilk kez kırmızı kartına çıkarırken, Premier League'de 36.sı oynanan Merseyside derbisinde 18. kez bir oyuncu kırmızı kartla oyun dışında kalmış oldu. Bu karar ise Liverpool cephesinin tepkisini topladı.
4 dakika uzatma işaretinin verildiği yarıda 45+3'te Everton'lu Tim Cahill'in kale sahası içinde çok uygun pozisyonda yaptığı kafa vuruşu ise Liverpool taraftarlarının yüreğini ağzına getirdi, top direğin üstünden dışarı çıktı. İlk yarıda Liverpool adına Steven Gerrard'ın kullandığı bir şık frikik ise üst direkte patladı.
KUYT'UN GOLÜ RUH KATTI
Everton temposuyla başlayan ikinci yarıda öne geçen takım ise 55'te Liverpool oldu. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda kale sahası içinde iyi yer tutan Dirk Kuyt kafa ile topu ağlara gönderdi. Bu gol 10 kişilik Liverpool'u ve taraftarını da ateşledi.
Maçta diri bir mücadele gösteren Liverpool kendi yarı sahasında sağlam savunmasıyla Everton'a çok fazla pozisyon şansı tanımadı. Everton teknik direktörü David Moyes ikinci yarıda Yakubu ve Anichebe gibi iki etkili oyuncusunu da sahaya sürdü.
Son dakikalarda Liverpool tamamen kendi ceza yayının üzerine kapanarak kazanmasını bildi ve Merseyside derbisi tarihinde ezeli rakibine karşı 84. galibiyetini aldı. Uzatmalarda Everton'da Steven Pienaar ise ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı.
Everton ise 1999 yılından beri Anfield Road'da kazanamıyordu ve buna yine son veremedi. Bu sonuçla ligde oynadığı son yedi maçta beş galibiyet iki beraberlik alan Liverpool yükselişini sürdürdü ve 44 puana yükseldi. Kırmızılar Ekim ayından beri ilk kez Premier Lig tablosunda dördüncü sıraya yükselmiş oldu. Everton ise 32 puanda kaldı.
LIVERPOOL
25. Jose Reina
23. Jamie Carragher
16. Sotirios Kyrgiakos
5. Daniel Agger
22. Emiliano Insua
20. Javier Mascherano
21. Leiva Lucas
18. Dirk Kuyt
8. Steven Gerrard
17. Rodriguez Maxi (90)
24. David Ngog (63)

YEDEKLER
1. Diego Cavalieri
4. Alberto Aquilani
11. Albert Riera
12. Fabio Aurelio (90)
19. Ryan Babel (63)
27. Philipp Degen
37. Martin Skrtel

***
EVERTON
24. Tim Howard
18. Phil Neville
15. Sylvain Distin
5. Johnny Heitinga
3. Leighton Baines
25. Marouane Fellaini (40)
9. Landon Donovan
21. Leon Osman (72)
17. Tim Cahill
20. Steven Pienaar
8. Louis Saha (72)

YEDEKLER
1. Carlo Nash
7. Diniyar Bilyaletdinov
10. Mikel Arteta (40)
22. Ayegbeni Yakubu (72)
23. Philippe Senderos
28. Victor Anichebe (72)
31. Seamus Coleman

DOSTLUK DERBİSİ HAKKINDA...
İngiltere'de Liverpool şehrinin iki takımı Everton ve Liverpool'un ezeli rekabetine verilen addır. İki takım arasındaki ilk maç arşivlere göre 13 Ekim 1894'te gerçekleşmiştir. Bu derbinin bir diğer adı da "The Friendly Derby" yani "Dostluk Derbisi", çünkü aynı aileden maça gelen insanlar bu karşılaşmada farklı tribünlerde oturabiliyor.
Bilinenin aksine Merseyside derbisi Ada'nın en dostane çarpışmalarından biri. Everton'un kuruluşu 1878'te bir klise (St. Domingo) tarafından kuruldu ve maçlarını o dönem şu an Liverpool'un stadyumu Anfield Road'da oynuyordu.
Liverpool ise 1892 yılında kulübün paralı başkanı John Houlding tarafından kuruldu. John Houlding Anfield Road'u da Everton'un elinden aldı ve Liverpool'u kurdu. Takıma yine Everton ismi vermek istedi ama federasyon buna karşı çıktı ve Liverpool adı ortaya çıktı.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla