Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2010, 22:32   #1
forza_bjk34
çarşı ulann

forza_bjk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Neydi Osmanlı

AĞACA ASILAN ZEKAT PARASI

FATİH SULTAN MEHMET HAN DEVRİNDE BİR MÜSLÜMAN,GÜNLERCE DOLAŞIP YILLIK ZEKATINI VEREBİLECEĞİ FAKİR BİRİNİ ARAYIP BULAMADIĞINI,
BUNUN ÜZERİNE ZEKATININ TUTARI OLAN PARAYI BİR KESEYE KOYARAK CAĞALOĞLUNDAKİ BİR AĞACA ASİP,ÜZERİNE DE;(MÜSLÜMAN KARDEŞİM,BÜTÜN ARAMALARIMA RAĞMEN MEMLEKETİMİZSE ZEKATIMI VERECEK KİMSE BULAMADIM.EĞER MUHTAÇ İSEN HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN BUNU AL)DİYE YAZDIĞINI,
VE BU KESENİN ÜÇ AY KADAR AĞAÇTA ASILI KALDIĞINI... BİLİYOR MUYDUNUZ
FATİH SULTAN MEHMED'TEN GÜNÜMÜZE ANLAMLI MESAJ

Fatih sultan mehmet Han,istambulu fethettikten sonra imparatorluk sarayını gezer.Bir ara mahzene iner ve zindanda gezeryaşlı bir papaza rastlar.Yaşlı papazasorar:^^Buraya neden hapsedildin?^Papaz cevap verir:Arz ederim sultanım...Siz İstanbul'u kuşatmaya başladığınızda imparator beni huzuruna çağırıp.İstanbul'un düsüp düşmeyeceği sordu.

Ben de bilgime dayanarak bunun İstambul'u uğradığı som muhasara olduğunu ve
şehrin elimizden çıkacağını söyledim!.Bu sözlerime imparator hiç hoşuna gitmedi...Çok kızdı bana Bir sürü eziyetten buraya sonra attırdı beni.Fatil sultan mehmet han bir an düşünür ve yaşlı papaza sorar!^^Peki bu şehir bir gün gelip bizim elimizden çıkarmı?Yaşlı papaz cevap verir.

Ne zamam ki içinizde fesatlr artar ahaliniz kendi menfaatlerine teslim olur.Mülklerini yabancılara satanlar çoğalır,yabancılardan medet umanlar artar:İşte o zaman bu şehir sizin elinizden çıkar

^^Bizans Fatihi'i diz çöküp!^^
Yarabbi!Böylelerini kahrına ve gazabınauğratmanı niyaz ederim
diye beddua eder

AŞK DENEN MERET
SİYAH BEYAZ'DAN İBARET..
forza_bjk34 Ofline   Alıntı ile Cevapla