Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-02-2010, 19:46   #1
NeoRock
 
NeoRock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kupaya Erken Veda: 80-92

Click the image to open in full size.

Beşiktaş Cola Turka erkek basketbol ekibimiz, Teknosa Türkiye Kupası çeyrek finalinde Bornova Belediyesi’ne 80-92 mağlup olarak kupaya veda etti. Özellikle hücumda organize olmakta sıkıntı çeken ekibimiz, savunmada ise Josh Shipp’i durduramayınca sahadan mağlubiyetle ayrıldı..

Karşılaşmaya Josh Shipp’in basketleriyle başlayan Bornova Belediyesi, Serdar Yavuz’un da üç sayı isabetiyle 2.dakikada durumu 2-8’e getirdi. Engin Atsür’ün serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle rakibinin serisine son veren ekibimiz, buna karşın Tomas Nagys ile Kendrick Brown’ın basketlerine engel olamayınca skor 3-12’ye geldi. Brad Newley’in üç sayı isabetine Nagys ve Brown ile karşılık veren Bornova Belediyesi, farkı da 10 sayıya çıkarttı (6-16). Ancak savunmada toparlanan siyah-beyazlılarımız, Newley ve Baxter’ın sayılarıyla oyuna ortak oldu. Son dakikaya girilirken farkı 1 sayıya kadar indiren ekibimiz karşısında Bornova Belediyesi, ilk çeyreği 22-27 önde tamamladı.

İkinci periyodun ilk dakikasında iki takımda basket bulamazken, Muratcan Güler’in turnikesine Bornova Belediyesi’nde Josh Shipp karşılık verdi. Boyalı alanda Lonny Baxter’a top indirerek hücum etmeye çalışan ekibimiz, Muratcan’ın da turnikesiyle farkı 1 sayıya indirdi (28-29). Josh Shipp ile toparlanan ve savunmada kaptığı topları iyi değerlendiren İzmir ekibi, yakaladığı 9-0’lık seriyle farkı 16.dakikada 10 sayıya çıkarttı (28-38). Lonny Baxter’ın serbest atışlarıyla rakibinin serisine son veren Siyah Beyazlılarımız, aynı başarıyı savunmada gösteremeyince Bornova Belediyesi devre sonunda soyunma odasına 42-48 üstün gitti.


Karşılıklı top kayıplarıyla başlayan üçüncü periyotta Kedrick Brown ve Josh Shipp ikilisinin penetrelerinden dört sayı bulan Bornova Belediyesi, farkı da 10 sayıya çıkarttı (42-52). Engin Atsür’ün turnikesiyle üçüncü çeyrekteki ilk sayılarını bulan ekibimiz karşısında iyi savunma yapan Yeşil Siyahlılar, Yalçın Azizmahmuoğulları ve Josh Shipp’in önderliğinde bulduğu basketlerle farkı açtı. Bu bölümde ekibimizin top kayıplarını hızlı hücumlarda Kedrick Brown, Josh Shipp ve Frank Elegar üçlüsüyle iyi değerlendiren Bornova Belediyesi, yakaladığı seriyle 26.dakikada farkı 20 sayıya çıkarttı (47-67). Haluk Yıldırım’ın üç sayılık basketiyle suskunluğunu bozan Siyah Beyazlılarımız karşısında farkı koruyan İzmir temsilcisi, periyotu da 53-74 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodu büyük bir çekişmeye sahne olurken, farkı kapatmak için dış atışlara yönelen ekibimiz; Arın Soğancıoğlu ve Brad Newley'in üçer sayılık basketleriyle skoru 59-75'e getirdi. Ancak hücumdaki başarısını yine savunmaya yansıtamayan Siyah Beyazlılarımız, Yalçın Azizmahmuoğulları'nın turnike basketini potasında gördü. Tempoyu arttıran ekibimiz; Muratcan Güler, Lonny Baxter ve Brad Newley üçlüsüyle 35.dakikada skoru 68-80 yaptı. Tekrar toparlanan Bornova Belediyesi Tomas Nagys'in serbest atışlarıyla dört sayı birden buldu. Bu dakikadan sonra yakaladığı skor avantajını sürdüren Bornova Belediyesi, karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı..


SALON: Yüreğir Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı - Serdar Ünal - Halil Baldemir

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (80): Fedor Likholitov 4 (4 ribaund), Muratcan Güler 14 (9 ribaund- 4 asist), Engin Atsür 7 (1 ribaund- 3 asist), Brad Newley 18 (7 ribaund- 2 asist), Arın Soğancıoğlu 11 (1 asist), Haluk Yıldırım 6 (4 ribaund), Lonny Baxter 16 (4 ribaund), Adem Ören 4 (1 ribaund), Kevin Flecer (5 ribaund)

BORNOVA BELEDİYESİ (92): Joshua Shipp 32 (8 ribaund- 2 asist), Umutcan Özyıldırım 7 (2 ribaund), Mert Alp Arkın 1, Kedrick Brown 14 (8 ribaund- 2 asist), Yalçın Azizmahmutoğulları 5 (6 ribaund- 1 asist), Çağdaş Erdoğan 1 (1 asist), Frank Elegar 12 (7 ribaund- 1 asist), Serdar Yavuz 12 (3 ribaund- 4 asist), Tomas Nagys 8 (3 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 22-27
2.PERİYOT: 20-21
3.PERİYOT: 11-26
4.PERİYOT: 27-18



www.BjkBasket.org
__________________
http://www.besiktasforum.net/forum/signaturepics/sigpic30189_2.gif
NeoRock Ofline   Alıntı ile Cevapla