Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-02-2010, 00:58   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ŞEYTAN Azapta: 3-1

Click the image to open in full size.
Ligde Chelsea'den sonra Manchester United'ı da deviren Everton zirve mücadelesine damgasını vurdu, UEFA'daki Sporting Lisbon galibiyetinin ardından formda olduğunu kanıtladı. Merseyside'ın "Mavi" yakasına önemli eksiklerle gelen "Kırmızı Şeytanlar" şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.
Everton [3 - 1] Man Utd
16' [0 - 1] Berbatov
19' [1 - 1] Bilyaletdinov
76' [2 - 1] Gosling
90' [3 - 1] Rodwell

UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sporting Lisbon maçından 2-1'lik galibiyetle ayrılarak Jose Arvalade'de oynanacak rövanş öncesi avantaj yakalayan Everton ile San Siro'da Milan'ı devirerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale göz kırpan Manchester United kozlarını 27. haftanın açılış maçında paylaştılar.

Ligin ilk yarısında Old Trafford'da oynanan karşılaşmadan Manchester United; Fletcher, Carrick ve Valencia'nın golleriyle 3-0 galip ayrılmıştı.

Everton: Howard, Neville, Heitinga, Distin, Baines, Donovan, Osman, Arteta, Bilyaletdinov (Gosling 70'), Pienaar (Rodwell 88'), Saha

Man Utd: Van der Sar, Neville, Brown, Evans, Evra, Valencia (Owen 81'), Fletcher, Carrick, Park (Obertan 66'), Rooney, Berbatov (Scholes 66')

Goodison Park'taki zorlu mücadelede Howard Webb düdük çaldı, Peter Kirkup ve David Richardson da yardımcılıklarını yaptı.

Ev sahibi ekipte sakatlıkları devam eden Anichebe, Cahill, Fellaini, Hibbert, Jagielka ve Senderos forma giyemedi.

Konuk ekipteyse cezalı Ferdinand ve Nani'nin yanısıra sakat Giggs, Hargreaves ve O'Shea de bu zorlu deplasmanda forma giyemedi.

Sağ kanattan ilerleyen Valencia'nın ceza alanı içine çevirdiği topu savunmanın hatasıyla önünde bulan Berbatov 16. dakikada ligdeki 9. golünü atarak konuk ekibe skor avanatajını getirirken zorlanmadı.

Peşpeşe savunma hataları peşpeşe golleri getirdi; orta sahadan atılan uzun topta rakip defans oyuncularından seken meşin yuvarlağı önünde bulan Bilyaletdinov mükemmel bir vuruşla 19. dakikada skora denge getirdi.

Gol pozisyonları anlamında kısır giden karşılaşmaya 66. dakikada kenardan müdahale geldi; konuk ekibin İskoç menajeri Sir Alex Ferguson 2 değişiklik hakkını aynı anda kullandı. David Moyes de bu hamleye 70'te cevap verdi.

Everton Menajeri David Moyes'in oyuncu değişikliği golü getirdi; 70'te ilk golün sahibi Bilyaletdinov'un yerine oyuna giren Gosling takımına 76'da skor avantajını getirdi. Pienaar'ın sol kanattan çevirdiği topla kale önünde buluşan genç oyuncu ağları havalandırmakta zorlanmadı, tribünleri sevince boğdu.

Maça damgasını vuran Everton Menajeri David Moyes oldu; beraberlik için rakip kaleye yüklenen ve savunmada açıklar veren ManU'yu Rodwell yıktı. Oyuna girdikten sadece 2 dakika sonra durumu 3-1 yapan Rodwell konuk ekibin umutlarını kırdı.

Everton bu galibiyetle puanını 38 yaparak maç fazlasıyla Birmingham City'den sekizinciliği devraldı. Merseyside'ın "Mavi" yakasına önemli eksiklerle gelen "Kırmızı Şeytanlar" ise 57 puanda kaldı.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla