Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-02-2010, 23:36   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Benfica Çok Farklı: 4-0

Click the image to open in full size.
UEFA Avrupa Ligi'nde adını son 16 takım arasına yazdırmayı başaran ilk ekip Benfica oldu; 1-1'in rövanşında Hertha Berlin'i mağlup eden Portekiz temsilcisi Estadio da Luz'da taraftarını mutlu etti.

Benfica [4 - 0] Hertha Berlin
25' [1 - 0] Aimar
48' [2 - 0] Cardozo
59' [3 - 0] Garcia
62' [4 - 0] Cardozo

2009/10 UEFA Avrupa Ligi'nde adını son 16 takım arasına yazdırmayı başaran ilk ekip Portekiz temsilcisi Benfica oldu.

Geçen hafta Almanya'da oynanan ilk maç Di Maria ve Javi Garcia'nın kendi kalesine attığı karşılıklı gollerle 1-1 sona ermişti.

Estadio da Luz'da maça tarfatarının desteğiyle etkili başlayan Benfica 18. dakikada tehlikeli bir atak geliştirdi; soldan ceza sahasına giren Di Maria'nın açısını düzeltip altıpas köşesinden yaptığı vuruş savunmadan döndü.

Benfica aradığı golü 25. dakikada buldu; Saviola'nın pasıyla ceza yayı üzerinde buluşan başarılı orta saha oyuncusu Aimar, ceza sahasına girip rakibinden kurtuldu ve topu sol köşeye gönderdi: 1-0

Benfica hız kesmedi ve farkı ikiye çıkarabilmek için rakip kaleye yüklenmeye devam etti; Aimar'ın pasına hareketlenen Saviola'nın içeri çevirdiği topa arka direkteki Cardozo yetişemeyince ev sahibi ekip 26. dakikada önemli bir fırsatu değerlendirememiş oldu.

Konuk ekip ilk tehlikeli atağınıysa 33. dakikada geliştirdi; Rafael'in vuruşunda gole izin vermeyen Julio Cesar Portekiz temsilcisi adına önemli bir pozisyonu savuşturmuş oldu.

Benfica taraftarı 39. dakikada bir kez daha ayağa kalktı; sağ çaprazdan yapılan ortaya sert vuran Saviola topu direğe nişanladı.

Benfica ikinci yarıya golle başladı; Di Maria'nın ortasında Drobny'nin sektirdiği topu rahat bir kafa vuruşuyla boş kaleye gönderen Cardozo 48. dakikada farkı ikiye çıkardı, mücadelenin uzama olasılığını da ortadan kaldırmış oldu: 2-0

59'da farkı üçe çıkaran Benfica iyice rahatladı; Aimar'ın ortasında savunmadan seken topu önünde bulan Garcia düzgün bir vuruşla farkı üçe çıkarmış oldu, ilk maçta kendi kalesine attığı golü de affettirmiş oldu: 3-0

Dağılan Hertha Berlin savunması karşısında hız kesmeyen Benfica 62. dakikada farkı dörde çıkardı; Di Maria'nın sol kanattan ortasında düzeltip vuran Cardozo kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü attı: 4-0

Kalan dakikalarda da oyunun üstünlüğünü rakibine bırakmayan Benfica maçtan 4-0 galip ayrılmayı başardı.

Bu farklı sonucun ardından UEFA Avrupa Ligi'nde adını bir üst tura yazdırmayı başaran taraf; seyircisi önünde coşan Portekiz temsilcisi Benfica oldu.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla