Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-02-2010, 01:47   #1
alleenje
Muhalif Kartal
 
alleenje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Komplo Teorisi ve Secim

Basliktanda anlasilacagi gibi yazacaklarim sadece teori.Boyle oldu diye bir iddiam yok.Secimleri dusununce ve parcalari birlestirince birazda okudugum Dan Brown kitaplari etkisiyle zihnimde bu kurguyu yaptim.

Murat AKSU bildiginiz gibi avukat.Ve en onemli muvekkili Demiroren Ailesinin sahibi oldugu Demiroren Sirketler Grubu.Simdi bizdeki secime birde bu acidan bakalim.Dunyada aktif olarak muvekkili olan birinin rakipligine soyunan bir avukat gorulmusmudur?
Demiroren kendine bir rakip istese kimi isterdi?Muhtemelen elestirebilecegi ve zaafi olan birini.Tesaduf bu ya tam boyle biri rakip buldu.Kongre uyelerinin en hassas oldugu konu olan siyasetin kulube bulasmasi gibi bir zaafi vardi rakibinin.Ve ilginctir bu zaaf aktif siyasetteki babasinin secimde oy kullanmasi ve siyasi olarak karsi cephede olan Hikmet Cetinle atismasi ile doruga cikti.
Yine AKSU nun bagli oldugu siyasi erk in muhalifi ve Besiktas Belediye Baskani Ismail Unalin (kendisi kulup icinde hatri sayilir oy potansiyeline sahiptir) Aksunun yaninda olmasi dusunulemezdi bu durumda.
Sakin Besiktas ayri siyaset ayri diye dusunmeyin.Siyaset yatak odasina bile girer.
AKSU Demirorenin talimatiyla aday oldu desem ne dersiniz?
AKSU adayligini secimden aylar once acikladi.Sebebi ise muhaliflere dur deyip Demirorene secimi kazandirmakti.Adayligi dusunen diger Besiktaslilari oylari bolmekle itham etmek cok kurnazca bir yoldu.
Secimlerden 6 ay once herkesin adam gibi adam dedigi,Demirorenin sinif arkadasi olmasina ragmen Demirorenin en sert elestirmeni Tugrul Yenidogan birden bire tarafsiz gazetecilik sergilemeye basladi.Yanindaki Sinan Vardarda cabasi.Yenidoganin secimi bir yana birakip sadece trubundekilerle ilgilenmesi bir onceki secim donemindeki rezaletlerin sorumlulugunu o donemin baskan secileni Demirorene degilde baskalarina yukleme calismalari belli ediyordu aslinda rengini.Ama acik soyleyeyim ben Yenidogana konduramamistim dansozlugu.Yenidoganin secimlerden 1 ay evvelki <Bir kulup TV sinin basina gecmek gazeteciligin sonudur,benim ise yapacagim son sey budur> sozleri dun gibi kulaklarimda.Halbuki olay 6 ay evvel kopmustu.Ozamandan plan belliydi.Yenidogan kazandigi guvene guvenerek bu oyunu oynadi ve birden saf degistirmis konuma dustu.Ama gelecegini garanti altina alacak bir sozlesme ile BJK TV nin basina gecmisti.Diger degerler paranin yaninda ucuz kalmisti.
Yanindaki Sinan Vardar ise TV lerde takindigi saf adam profili ile nasil Jolly Tur un sahibi oldu tartisilir.Tabiiki Demirorenin verdigi soze inanacak kadar saf bir adam degil.Ama secimlerden 2 ay evvel lig tv de katildigi Futbol gundemi programinda ben daha kac sene yasarimki,yasadigim surede BJK de iz birakmak isterim soylemi ile dusuncesini belli etmisti.Ne olursa olsun yetki istiyordu.Hali vaktide yerindeydi nede olsa.Demirorenle anlasti ve Programdaki gucunu genclerin yetisecegini ve BJK nin bu borcla sirtinin yere gelmeyecegini anlatarak kullandi.
Metin Keceli ise Sebayla olan kucuk tartismasi ve AKSU ile girdigi anlamsiz polemigin sonucunda secilemeyecegini anladi.Aslinda Keceliyi bu oyuna iten AKSU oldu.Keceliye laf atarak oylari bolme gel yanima dedi.Keceli Sebanin yoneticiligini yapmis biri olarak icinden sen kimsin diyordu AKSU ya.Gaza geldi ve Demirorenin yanina gecerek Demirorenin ekmegine yag surdu.Buda planlanmis akkillica bir hamleydi Demiroren adina.
Demirorenin medyada katildigi programa(Telegol) davet edilmesine ragmen AKSU nun katilmamasi acaba cevap veremeyecegindenmiydi yoksa Demirorenin talimati ile yasanmis bir gelismemiydi.Secimden 2 gun once NTVspordaki baskan adaylarinin katilacagi programin iptal olmasi ise bu iddiayi dogrular nitelikteydi.
Aksunun adaylik sureci 4 ay surmustu.Oyle guzel bir cakma adaydiki sert elestirilerle baslayan giderek yumusayan ve secim gunu neredeyse oyunuzu Demirorene verin dercesine yok olan bir muhalefet sureci.
Trubunler ise Demirorenin alacagi oylar adina kullanilan en onemli etkendi.Trubunleri temizleyecegim sozu genel kurul uyelerinin yuttugu cok guzel bir yemdi.Kac kisi istemezki nezih trubunlerde mac seyretmemeyi?
Once savasti gozuktu, secim gunu ise trubun liderini yanina cekerek en buyuk oyununu oyununu oynadi Demiroren.Taraftarida susturmayi basarmisti.

Velhasilkelam bu oyunu yemis gibi gozuken ama yemiyen tek adam Ibrahim ALTINSAY di.USta bir manevra ile hanimini AKSU nun yaninda gosterdi kendisi ise Demiroreni elestirdi ve 2. kez kaybetmis konumuna dusmedi.Birdahaki secimde aday olmayi dusunuyordu.Hanimi vasitasiyla ortami tartti degerlendirdi.....

(Devam edecek)
__________________
YETER!!!
alleenje Ofline   Alıntı ile Cevapla