Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-02-2010, 11:50   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ManU'nun Golcüleri İş Başında:3-0

Click the image to open in full size.
Everton mağlubiyeti ile zirve yarışında yara alan Manchester United; 28. haftanın açılış maçında konuk ettiği West Ham United'ı golcüleri Rooney ve Owen'la geçti: 3-0
Everton yenilgisiyle zirve yolunda yara alan Manchester United, düşme korkusu yaşamak istemeyen West Ham United'ı 28. haftanın açılış maçında Old Trafford'da konuk etti.

ManU ve Doğu Londra ekibi arasında "Düşler Tiyatrosu"nda yapılan 14 maçın 12'sini "Kırmızı Şeytanlar" kazanırken, 2 maç "Hammers"ın üstünlüğü ile sona erdi. İki ekip arasındaki karşılaşmalardan beraberlik çıkmadı.

Ev sahibi ekip sahaya; Foster, Neville, Brown, Vidic, Evra, Valencia, Gibson, Scholes, Anderson, Berbatov, Rooney 11'i ile çıkarken; teknik direktör Alex Ferguson cezasını tamamlayan ve kadroda yer alması beklenen Rio Ferdinand'ı 18'e almadı.

Konuk takım ise sahda; Faubert, Tomkins, Upson, Spector, Behrami, Noble, Kovac, Diamanti, Franco, Cole 11'i ile yer alırken; sakatlığı tam olarak geçmeyen Benni McCarthy ise 18'de yer almadı.

Mücadeleye beklenildiği gibi hızlı başlayan ekip ManU olurken, 7. dakikada Rooney'in altıpasa doğru havadan verdiği pası kontrol eden Valencia, istediği vuruşu yapamayınca takımını mutlak bir golden etti.

8. dakikada sakatlık geçiren Anderson, 19. dakikada yerini Park'a bırakırken, 20. dakikada West Ham Behrami ile gole çok yaklaştı ancak sonuç alamadı.

22. dakikada Alessandro Diamanti'nin uzaktan çektiği şut defansa çarpıp yükseklik kazanırken, kaleci Foster topu zor da olsa çizgi üzerinde iki hamlede kontrol etti.

25'te sağdan içeri giren Valencia'nın sol ayakla çektiği şutu Green kurtarırken, West Ham savunmasının tam olarak uzaklaştırmadığı topa Gibson ceza sahası dışından sert vurdu.. Sağ köşeye doğru giden topun yönünü Berbatov şık bir topuk dokunuşuyla değiştirdi; ters ayakta yakalanan Green golü önlemeyi başardı.

Özellikle 30. dakikadan sonra baskısını arttırmaya başlayan ManU, Gibson şutlarıyla kaleyi yoklarken, beklediği golü süper yıldızı Wayne Rooney ile buldu.
Dakikalar 38. gösterdiğinde Berbatov sağ kanattaki Valencia'yı gördü, Ekvadorlu oyuncu havadan gelen topu bekletmeden ayak içiyle altıpasa doğru gönderdi. Rooney de şık bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Milli oyuncu bu sezon ligdeki 22. golüne imza atmış oldu..

Son 19 maçta 18 gole imza atan Rooney 43'te gole bir kez daha yaklaştı. Berbatov'un pasında ofsayttan kurtulan formda oyuncu; topun dibine girerek rakibini ekarte etti, meşin yuvarlağı harika bir vuruşla yere inmeden sağ üst köşeye gönderdi ancak top üst ağlarda kaldı.

3 dakika uzayan ilk yarıda başka gol olmayınca Manchester United, soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

West Ham ikinci yarıya Franco'nun yerine Mido'yu oyuna alarak başlarken; ManU devrenin hemen başında gole çok yaklaştı. Valencia'nın ceza sahası içinde topla buluşturduğu Park'ın vuruşu üst direkten geri geldi.

55. dakikada Manchester United farkı 2'ye çıkardı. Sağdan hücuma hareketlilik kazandıran Valencia'nın ortasında Rooney kafayla topu ağlara yolladı ve hem kendisinin hem takımının 2. golüne imza attı. İngiliz yıldız gol sayısını son 19 maçta 19'a; ligde de 23'e çıkarttı.

60. dakikada Rooney hat-trick'in kapısından döndü.. Valencia'nın savunma arkasına attığı ve auta doğru giden uzun pasa hareketlenen Rooney, topun dışarı çıkması için hamle yapan Green'den kurtardığı meşin yuvarlağı dar açıdan kaleye yolladı, Faubert direk dibinde golü önledi.

Bu pozisyonun hemen ardından West Ham gole çok yaklaştı. Sağdan çizgiye kadar inen Behrami'nin şık ortasında arka direkte kendisini unutturan Cole, müsait durumda kafayı vuramadı ve farkı 1'e indirme şansını kullanamadı.

64. dakikada West Ham'da Jack Collison Behrami'nin yerine oyuna girerken, 65'te Berbatov-Scholes işbirliğinde topu sol alt köşeye yollayan tecrübeli orta saha oyuncusuna Green izin vermedi.

Dakikalar 75'i gösterdiğinde Doğu Londra ekibinin İtalyan Teknik Direktörü Gianfranco Zola, son değişiklik hakkını Diamanti'nin yerine Kieron Dyer'ı oyuna alarak kullanırken, 76'da Berbatov'u engellemeyle durduran Faubert maçın ilk sarı kartını gördü.

78'de Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson gecenin yıldızı Rooney ve bu maçtaki partneri Berbatov'u oyundan aldı; sahaya Michael Owen ve Mame Biram Diouf'u sürdü.

Henüz sahada 3 dakikadır olan Owen, 81. dakikada Scholes'ın ara pasında soldan ceza sahasına girdi ve topu köşeden ağlara yollayarak farkı 3'e çıkarttı.

87. dakikada ceza sahası içinde müsait durumda önünü boşaltan Scholes, çok kötü bir vuruş yaptı ve topu üstten dışarı attı.

3 dakikalık uzatma eklenen ikinci devrede başka gol olmayınca, Manchester United, West Ham United'ı 3-0'la geçti. İki ekip arasındaki Old Trafford'da yapılan 15. maçtan da beraberlik çıkmadı.

Manchester United bu galibiyetle 28 maç sonunda puanını 60'a çıkarttı ve gözünü 61 puanlı lider Chelsea'nin sahasında Manchester City ile yapacağı maça çevirdi. Son haftalarda silkindiği gözlenen West Ham ise 27 maç sonunda 27 puanda kaldı.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla