Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-03-2010, 19:22   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arsenal Tırmanışta:3-1

Click the image to open in full size.
Emirates Stadı'ndaki 29. hafta mücadelesinde Burnley'i Fabregas, Walcott ve Arshavin'in golleriyle geçen Arsenal maç fazlasıyla Manchester United'ı geride bıraktı, ikinciliği devraldı. 39'da sakatlanarak oyunu terk eden Fabregas'ın durumuysa Arsenal taraftarı için merak konusu oldu.
Arsenal [3 - 1] Burnley
34' [1 - 0] Fabregas
50' [1 - 1] Nugent
60' [2 - 1] Walcott
90' [3 - 1] Arshavin

Emirates'te Burnley'i Fabregas, Walcott ve Arshavin'in golleriyle deviren Arsenal maç fazlasıyla ikinciliği devraldı.

Arsenal: Almunia, Eboue, Silvestre, Vermaelen, Clichy, Walcott, Rosicky (Arshavin 61'), Denilson, Fabregas (Diaby 39'), Nasri, Bendtner (Eduardo 73')

Burnley: Jensen, Mears, Carlisle, Cort, Fox, Paterson (Thompson 73'), Alexander (Bikey 65'), McDonald (Elliott 53'), Cork, Eagles, Nugent

Karşılaşmada Alan Wiley düdük çaldı, Shaun Procter-Green ve Mark Scholes da yardımcılıklarını yaptı.

Arsenal'de sakatlıkları devam eden Ramsey, Campbell, Djourou, Gallas, Gibbs, Merida ve Van Persie'nin yanısıra cezalı Song ile Meksika'dan yorgun dönen Vela da maç kadrosunda yer almadı.

Konuk ekipteyse sakatlıkları sebebiyle Fletcher, Caldwell ve McCann forma giyemeyen isimlerdi.

Not: Arsenalli Aaron Ramsey'le girdiği ikili mücadelede rakibinin ayağının kırılmasına sebep olan Stoke Cityli Ryan Shawcross'un yaşadıklarını geride bırakabilmek için psikolojik destek aldığı bildirildi.

Burnleyli oyuncular Arsenal karşısında sahaya McDonald'ın geçtiğimiz hafta içinde hayatını kaybeden annesinin anısına kollarındaki siyah bantlarla çıktılar.

Karşılaşmanın en ilginç detaylarından birisi de ilk faul düdüğünün 24. dakikada çalınmış olmasıydı.

34. dakikada Nasri tarafından savunma arkasına gönderilen topa şık bir vuruş yapan Fabregas ligdeki 14. golünü kaydederek ev sahibi ekibe skor avantajını getirdi. İspanyol süper yıldız bu sezon Arsenal formasıyla toplamda 17. golünü kaydetmiş oldu.

Bazı pozisyonlarda topa hareketlenmekte zorlanan Fabregas'ı Porto'yla yapılacak zorlu Şampiyonlar Ligi mücadelesi öncesi riske etmek istemeyen Arsene Wenger kaptanını 39. dakikada kenara aldı, Diaby'yi sahaya sürdü.

Ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Nugent düzgün bir vuruşla ağları havalandırarak 50. dakikada skora denge getirdi.

Son dönemde milli takımdaki yeriyle ilgili birçok spekülasyon yapılan ve Fabio Capello tarafından 2010 Dünya Kupası'na götürülmeyeceği iddia edilen Walcott 60. dakikada Arsenal'e yeniden skor avantajını getirdi.

Sayısız gol pozisyonundan faydalanamayan ve 73. dakikada yerini Eduardo'ya bırakan Bendtner'i alkışlarla motive eden Arsenal taraftarı futbolun güzelliğini bir kez daha yaşattı.

Maçta son sözü söyleyense duraklama anlarında takımını rahatlatan Arshavin oldu.

Arsenal bu galibiyetle puanını 61 yaptı ve maç fazlasıyla ikinciliği devraldı. Emirates'te son bölümde rakip kalede birçok pozisyon bulmasına rağmen mağlubiyetten kurtulamayan Burnley ise 23 puanda kaldı.

Günün diğer maçındaysa;
West Ham 1 - 2 Bolton
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla