Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-03-2010, 11:06   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tuncay Tamam, Chelsea Devam

Click the image to open in full size.
Milli futbolcumuz Tuncay'ın 60 dakika sahada kaldığı Chelsea deplasmanında bir varlık gösteremeyen Stoke City; İngiltere Federasyon Kupası'na çeyrek finalde veda etti, adını son 4 takım arasına yazdıransa "Maviler" oldu.

Chelsea [2 - 0] Stoke City
35' [1 - 0] Lampard
67' [2 - 0] Terry

İngiltere Federasyon Kupası'nda (FA Cup) Arsenal ve Manchester City gibi dişli takımlar karşısında tur sevinci yaşayan Stoke City; Chelsea deplasmanı Stamford Bridge'deyse tutunamadı, çeyrek finalde havlu atmış oldu.

Chelsea: Hilario, Ivanovic, Alex, Terry, Paulo Ferreira, Malouda, Mikel, Lampard, Anelka, Drogba, Kalou

Stoke: Sorensen, Wilkinson, Abdoulaye Faye, Huth, Collins, Whitehead, Whelan (Pugh 44'), Delap, Tuncay (Lawrence 60'), Sidibe (Kitson 61'), Fuller

Karşılaşmada Batı Yorkshire Bölgesi hakemlerinden Martin Atkinson düdük çaldı, David Richardson ve Phil Sharp da yardımcılıklarını yaptı.

Chelsea'de cezalı Michael Ballack ve Juliano Belletti'nin yanısıra sakatlığı devam eden Ricardo Carvalho ile sezonu kapattığı açıklanan Jose Bosingwa da mücadelede forma giyemeyen isimlerdi.

Arsenal maçında Aaron Ramsey'in ayağının kırıldığı talihsiz olayın ardından 3 maç ceza alan Ryan Shawcross ile sakatlıkları devam eden Danny Higginbotham ve Matthew Etherington mücadelede forma giyemeyen Stoke Cityli isimlerdi.

Sahasında oynuyor olmasına rağmen oyunu rölentide tutmayı ve rakibinin üzerine organize ataklarla gitmeyi tercih eden Chelsea ilk yarının son bölümündeyse baskısını arttırdı. Drogba ve Anelka'yla peşpeşe pozisyonlar bulan "Maviler" skor avantajınıysa 35. dakikada yakaladı.

Anelka'nın vuruşunda savunmaya çarparak dışarı giden topun ardından kullanılan köşe vuruşunda Terry ceza alanı dışındaki Lampard'ı gördü, başarılı oyuncunun sert vuruşunda defansa çarparak yön değiştiren top Sorensen'i yanılttı ve ağlara gitti.

Milli futbolcumuz Tuncay Şanlı fazla bir varlık gösteremediği mücadelenin 60. dakikasında yerini Lawrence'a bıraktı.

67. dakikada kullanılan köşe vuruşunda iyi yükselen ve düzgün bir kafa vuruşuyla topu Sorensen'in müdahalesine rağmen ağlara yollayan Terry ev sahibini rahatlatan isim oldu.

Yarı finalde Aston Villa ile Chelsea, Fulham-Tottenham Hotspur maçının galibiyle de Portsmouth eşleşti.

Karşılaşmalar, 10-11 Nisan tarihlerinde Wembley Stadı'nda oynanacak.

Öte yandan Tottenham ile Fulham arasında 24 Mart'ta yapılacak tekrar maçının ardından hangi takımın Portsmouth'un rakibi olacağı netleşecek.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla