Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-03-2010, 07:48   #1
safa1903
 
safa1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İşte bu Kartal'ın ayak sesleri! 2-0 Orhan Yıldırım

Beşiktaş için kolay görünen, zor bir maçtı. Rakip, büyüklerin belalısı İstanbul Belediye'ydi. Olası bir kayıp, Mustafa Denizli ve ekibinin tüm planlarını alt üst edecekti. Kartal'ın ihtiyacı olan tek şey biraz motivasyondu.

Click the image to open in full size.
İşte tam o sırada 12. adam işbaşı yaptı. İnönü’de yine yer yerinden oynadı. Kartal, Bobo ve Holosko’yla rakibini yıktı. Birkaç hafta önce “yarışa havlu attı” denilen Siyah-Beyazlılar, dünkü galibiyet sonrası zirvenin dört ortağından biri olmayı başardı.

Taraftarı böyle olanın...
Kadir Topbaş’ı, yılın spor adamı ilan etti Zaman Gazetesi.. İstanbul halkından topladığı paraları, bu mega kente en küçük katkısı olmayan Belediyespor’a aktardığı için. İlgili kurumların bu kulübü incelemesi lazım. Milyonlar nereden gelip, hangi isimlerden geçerek takıma gidiyor. Kimlerin cebine giriyor. Nasıl olur da herkes bunu seyrediyor. Bırakın Avrupa’yı dünyanın herhangi bir yerinde Belediyespor var mı? Hem de ligin üç büyük takımını barındıran bir kentte. Yazıktır, günahtır da elbette bilene. Başkan’dan umut yok anlaşılan, Başbakan’dan bekliyoruz.

Zirvedeki takımların kayıpları sonrası camiada oluşan ortak görüş şuydu; “Bu maçı alırsak şampiyonuz.” Kartal müthiş tribün desteği altında stresli çıktı sahaya. Buna bir de rakibin sadece oynatmama taktiği eklenince ‘yavan’ futbol vardı İnönü’de. Bu yarıda Ekrem, Bobo ve Holosko pozisyonları harcadılar. “Devre başladığı gibi bitecek” derken Kaptan sahne aldı. 43’te gelişen atak rakip savunmadan döndüğü anda Üzülmez araya girip şutladı. Bobo rakibe de çarpan topu dönüp klas bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-0.

İkinci yarıda her iki taraf da halinden memnundu. Beşiktaş’ta Ferrari, Toraman arkayı süpürdüler. Solda Üzülmez, yine büyüledi. Orta alanda Necip ile Tello uyum içindeydiler. Fink iyi kademe yaptı. Holosko atılan her topa hamle yaptı. Bobo daha çok kenara yakın kaldı. 62’de Belediye atağa çıkarken Ferrari doldurdu, Holosko depar atıpşık vuruşla skoru belirledi: 2-0.

Futbol adına çok tatmin edici görüntü olmasa da, gecenin yıldızı tribünlerdi. Taraftar, Manchester United maçından sonra ilk kez bir lig maçında gerçek yüzünü gösterdi. Eğer aynı durum sezon başından beri olsaydı bu takım şu an en az beş puan fark ile lider olurdu. Ama artık olay bitmiştir. Böyle taraftarı olanın sonu şampiyonluktur!

Orhan Yıldırım
__________________
Önemli olan ; Hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır..
.Click the image to open in full size.
safa1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla