Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-03-2010, 16:22   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Her Maç Final

Küllerinden yeniden doğan Beşiktaş, bundan sonraki kalan her maçına artık final havasında çıkacak. Moral, motivasyon üst sınırlarda olmalı ve tabii ki o muhteşem taraftar her zamanki görevi ile hazırda bekliyor olacak rakipleri.

Kar yağışının engel olduğu bir erteleme maçında inönü’de karşılaştı İstanbul Büyükşehir Belediye ile ve herkesin kafasında sorular vardı? Acaba bumaç ne olacak? En iyisinden berabere bitirebilir miyiz? Gibi, gibi...

Maç sonunda verilen istatistiklere bakarsak maçın o kadar da tek taraf üstünlüğünde geçmediği anlaşılıyor ama maçı kader anlarını çizen adamlar vardı. Mesela o mavi ayakkabılarıyla çok klas bir gol atan Holosko. Ceza sahası içinde kendine gelen top ile o bildik dönüşü yapıp şık bir gol atarak devreyi ciddi rakibiniz önünde 1-0 kapamanızı sağlayan Bobo tüm bunların ötesinde ise asıl maçın ve belki de Beşiktaş’ın şampiyonluktaki geleceğini belirleyen hareketi 64. Dakikada gerçekleştiren Rüştü.

Maçın iki farklı gitmeye başladığı anlarda, atılan golün ardından girilecek rehavet zamanlarında, Büyükşehir Belediye öyle bir top kaptı ki bir anda Rüştü ile karşı karşıya kaldılar. Rüştü cepheden gelen toplardaki maharetini bir kere gösterdi yani Rüştü, rüştünü ispatladı. O çıkardığı top eğer gol olsaydı geride kalan yarım saat içinde farklı şeyler yaşayabilirdik.

Maçın istatistik değerlerine tekrar baktığımızda göreceğimiz başka bir gerçek ise Beşiktaş oyunun tamamında %22 lik bir oranla sol kanattan oynamış. Hemen hemen 40 metrelik bindirmelerle sol kanattan baskı yapan İbrahim Üzülmez gerçeği ile karşı karşıyayız.

Ülkemizde kendi yaş oranlarındaki futbolcularla kıyasladığımızda çok işler yapan İbrahim Üzülmez belki futbol tekniği ile değil ama ortaya koyduğu mücadele ve hırsı ile iyi bir örnek olarak gençlerin önünde durmaktadır. Bugüne kadar herhangi bir özel hayatı ile göze batmayan İbrahim Üzülmez basına yansıyan İbrahim Kaş olayında adaşına örnek teşkil etmektedir. İbrahim Kaş takım içindeki abilerinden bazı şeyleri örnek almalıdır.

Maça tekrar dönersek kalan ve hepsi final havasında geçecek olan maçlarda önemli bir tehlike sinyali veren defans saafımızla yüzleşmemiz gerekir.

Defans oyuncuları rakibin kalabalık bir şekilde bizim onsekizimiz içinde bulundukları sırada ayaklarına gelen topu neden tek vuruşla uzaklaştıramadıklarını anlayamıyorum. Galatasaray maçında böyle bir hata yaptık ve Arda affetmedi dün Belediye oyuncuları biraz daha dikkatli olsa faturasını ödeyemeceğimiz masrafımız olacak.

Özellikle Sivok bu tip hataları çok yapıyor ve yaptığı hatalarda geriye iki şey kalıyor ya Rüştü gününde olmalı ya da rakip oyuncu beceriksiz.

Kalan haftalarda üst sıradaki en büyük rakibimiz sayın Mustafa denizli’nin dediği gibi Bursaspor.

Eğer federasyon (normalde yapmazı gerekli şeyin bana göre Diyarbakır-Bursa maçını kalan dakikalarını tekrar oynatmaktır çünkü yaşanan olayların neden yaşandığının sebebleri meydanda) vereceği Bursaspor galiptir kararı alırsa 52 puan ile liderlik koltuğunda olacaktır. Bakalım bekleyip, göreceğiz.

Her maç oynanmalı ve ortaya çıkacak sonuç sahadaki verilen mücadelenin ardından görülmelidir.

On haftalık finallere doğru giderken kendi içimizde çok sağlam durmalıyız.

Bizi yıkacak tek güç yine biziz...

Mehmet Eyüp Yardımcı / Haber1903
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla