Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-03-2010, 15:11   #15
alikaya

alikaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Mehmet´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Click the image to open in full size.
Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli, 1-0 kazanılan Denizlispor maçından sonra açıklamalarda bulundu.

Denizli yaptığı açıklamada "Öyle bir maça çıktık ki, geçen sene burada şampiyonluk maçı çok farklı bir ortamdı. Bu sezon ki ortam çok daha farklıydı. Denizlispor saha içinde müthiş mücadele etti. Son 3-4 haftada sahaya koyduğumuz futbolu bugün oynayamadık. Bu haftalar öyle haftalar ki, ne kadar iyi oynarsan oyna ilk amaç 3 puan almak.

Bu akşam kazanmanın çarelerini ön plana çıkardık. Bu maç Denizlispor`un kurtuluşu olabilirdi. Ama böyle bir Denizli ligde çok şeyi değiştirir diye düşünüyorum. Kısacası rakibe pozisyon vermedik ama çok üretken değildik. Orta sahada üretken olamazsanız çok pozisyon bulamazsınız. Toplara önde sahip olamadık. Bu tür maçların stresi çok yüksek oluyor tabii ki. Biz ligde var olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Daha evvel kullandığım birşeyi yine kullanabiliriz. Bu köprünün altından çok sular akar. Bu suların durulması 5-6 haftayı bulur. 10 haftayı beklemez." dedi.
tabiki böyle stresi yüksek bir maçta kritik bir 3 puan almak. güzel oyundan daha önemli fakat benim maç içinde bazı gözlemlerim oldu bunları genele yayarak paylaşmak istiyorum.
1-Beşiktaş sezon boyunca tüm maçlarda rakipten daha çok koşan ama aynı derecede üretkenliği olmayan bir takım görüntüsünde buda oyunun sonlarına doğru oyuncuların oyundan düşmesine yol açıyor.ligin ilk yarısındaki Bursa maçı bunun güzel bir örneği.
2-Beşiktaş sahada çok koşmasına , çok efor sarfetmesine rağmen rakibine üstünlük sağlayamıyor.rakibe geniş alan ve rahat pas imkanı veriyor.
3-Oyuncular insiyatif kullanıp oyuna ağırlığını koyamıyor.
4-hala bir 10 numara bulunamadı.
5-Rıdvan ve Necip kumaşı iyi futbolcular.şimdiye kadar bu iki futbolcunun takıma kazandırılması gerekti.
6-Ernst ve Fink oyun stili olarak birbirine benzeyen oyuncular oyuna ikisiyle başlanmamalı Ernst,Uğur yada Ernst-Necip ikilisinin önünde Tabata veya Yusuf oynatılmalı.
7-Ekrem bir çok bölgede oynatıldığından dolayı futbolu unutacak.İdeal yeri olan sağ kanatta hücuma dönük oynatılmalı.
8-Takım hücuma çıkarken topu ayağında çok tutuyor,hücuma geç çıkıyor bundan dolayıda kontra yiyor,oyundan düşüyor.
9-Daha evvelde birçok defa bahsettiğim gibi sistem şu olmalı Eğer Beşiktaş Şampiyonluğa oynuyorsa içerde veya dışarda güçlü yada zayıf rakip kim olursa olsun sahada rakibine üstünlüğünü kabul ettirmeli baskılı,rakibe nefes aldırmayan,boş alan bırakmayan savunmada ve hücumda çabuk çoğalan kadrao derinliği ve zenginliğine sahip olmalı.
10-yönetimiyle ,taraftarıyla bütünleşmiş,oyuncunun performansına göre ücret belirlemiş bir Beşiktaş istiyorum