Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-03-2010, 00:10   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Villa, Wigan'ı Aştı:1-2

Click the image to open in full size.
Ligde Avrupa kupalarına gitmek için arayışta olan Aston Villa, erteleme maçında alt sıralardan kurtulmak isteyen Wigan'ı evinde avladı..

Wigan Athletic [1 - 2] Aston Villa
25' [0 - 1] J. McCarthy (k.k.)
27' [1 - 1] G. Caldwell
63' [1 - 2] James Milner

Stat: DW Stadyumu
Wigan: Kirkland, Boyce, Caldwell, Bramble, Figueroa, Thomas, McCarthy (Dk. 71 P. Scharner), Diame, N'Zogbia (Dk.56 Moses), Moreno (Dk.90 J. Scotland), Rodallega

Aston Villa: Friedel, Cuellar, Dunne, Collins, Warnock, Downing, Milner, Petrov, Ashley Young, Agbonlahor (Dk. 81 Sidwell), Carew (Dk. 82 Heskey)

Sarı Kart: Dk. 23 T. Bramble , Dk. 36 H. Rodallega, Dk. 41 R. Dunne

İngiltere Premier Lig'de Wigan Athletic ile Aston Villa, 21. haftanın erteleme maçında karşı karşıya geldiler.

Aston Villa’ya karşı son 9 lig maçında sadece 2 kez yenilen, bu maçlardan 4 galibiyet, 3 beraberlik çıkaran Wigan, evinde de sahadan zaferle ayrılmak istedi ancak başarılı olamadı. Sezonun ilk maçında Aston Villa’yı deplasmanda 2-0 yenmeyi başaran Wigan, bu kez 2-1'lik sonuçla sahadan yenik ayrıldı.
İlk yarısı karşılıklı ataklarla geçen mücadelede konuk ekip öne geçmesine rağmen, bu üstünlüğünü uzun süre koruyamadı ve devre 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.
25. dakikada Aston Villa mücadelede suskunluğu bozan taraf oldu. Wigan savunmasının uzaklaştıramadığı pozisyonda sağ kanatta topu alan Downing ceza alanı arka noktasına ortaladı, Carew bu topa savunmanın üstünden kafayı vurup kale sahası içine doldurdu. Savunmada topu uzaklaştırması beklenen genç oyuncu McCarthy ise ilginç bir ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderince, Birmingham ekibi öne geçti.
27. dakikada ise Wigan beraberliği sağladı. Golden hemen sonra ataklarını sıklaştıran Wigan’ın ceza alanı dışı sağ çaprazından kazandığı serbest vuruşu N'Zogbia içeri doldurdu, kale sahası içinde iyi yükselen Caldwell kafasını adeta sıyıran topla Friedel’i yanılttı ve takımına beraberliği getirdi.
Mücadelede ilk yarı bu skorla tamamlandı.
İkinci yarıda ise Aston Villa savunmasını zorlayan ataklar yapmayı başaramayan Wigan, evinde 3 puanı bırakmasını sağlayacak golü de kalesinde gördü.
63. dakikadaki Aston Villa atağında soldan ceza alanına gelen ortayı Kirkland yumrukladı ancak defansın tam anlamıyla uzaklaştıramadığı topu ceza alanı dışı sağ kısmında alan Milner, yerden sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara göndermeyi bildi.
Maç bu golle 2-1 konuk ekibin galibiyeti ile tamamlandı.
Aston Villa bu sonuçla 7. sıradaki yerinde galibiyet sayısını 13 maça çıkarttı ve 49 puana yükselerek Manchester City'yle puan farkını 1'e indirdi. Aston Villa haftaya evinde Wolverhampton ile mücadele edecek.
Burnley ile yine evinde karşılaşacak olan Wigan ise bu sonucun ardından 28 puanla 15. sırada kaldı.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla