Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-03-2010, 16:17   #1
aяda
saLLa
 
aяda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
şike soruşturmasında son durum

Click the image to open in full size.

Futbolda şike iddialarına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Sarıyer Adliyesine getirilen Tepecikspor'un oyuncusu Fatih Akyel ile bir kişi tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

TFF ikinci lig takımlarından Tepecikspor'un oyuncusu Fatih Akyel ile Ali Rıza Güntekin'in soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fazıl Aslanalp tarafından ifadesi alındı.

Savcı Aslanalp, Akyel ve Güntekin'i tutuklanması istemiyle Sarıyer nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesine gönderdi.

Futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 57 kişiden 4'ü daha Sarıyer Adliyesi'ne gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Konyaspor kalecisi Recep Öztürk, TFF 2. lig takımlarından Tepecikspor Kulübü Başkanı Temel Eyüpoğlu, Abdulhamit Gökbaş ve Abdulkerim Alkan'ın İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Bu kişiler, adli işlemlerinin yapılması amacıyla Sarıyer Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 38 kişinin işlemlerinin halen sürdüğü, bazı futbolcu, antrenör ve kulüp yöneticilerinin ise emniyetçe ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kulübü yardımcı antrenörü Arif Erdem,kulübün kalecisi Kenan Hasagiç ve oyuncusu Taner Gülleri'nin ifadeleri, soruşturmayı yürüten savcı tarafından alındı. Erdem, Hasagiç ve Gülleri, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Futbolda şike iddialarına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Kenan Hasagiç'in, bazı işlemler için Yabancılar Şube Müdürlüğüne götürüldüğü bildirildi.

Sarıyer Adliyesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, Kulübün yardımcı antrenörü Arif Erdem, kalecisi Kenan Hasagiç ve oyuncusu Taner Gülleri'nin ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldıklarını kaydetti.

Kamil Dizar, Erdem ve Gülleri ile Kulübe gideceklerini, Hasagiç'in ise Yabancılar Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından kulübe geleceğini söyledi.

Şike soruşturması kapsamında, Adliye'de ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Arif Erdem, çıkışta bir basın ordusu tarafından soru yağmuruna tutuldu. Erdem, "Bu işin gizliliği açısından sorulan sorularla ilgili açıklama yapamayız. Bizi evimizden aldılar ve geceyi emniyette geçirdik. Çok iyi bir ortam vardı. Biz elimizden geldiğince yardımcı olduk. Ben ne dediysem o, ben 50 sayfa değil 550 bin sayfa olsa bu işlerin içerisinde olmam, olamam. Bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Benim her türlü bilgime ihtiyaç duydukları sürece her zaman yardımcı olurum. Öncelikle Valimize, Emniyet Müdürümüze ve orada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bizleri çok iyi ağırladılar ve bizlerle çok iyi ilgilendiler. Hepsine ayrıca teşekkür ediyorum. Psikolojik olarak çok iyiyim. Çünkü bu konuyla yakından uzaktan alakam yok. Ben herkese söyledim, bilgime ne zaman ihtiyacımız olursa gidip bilgi vereceğimizi söyledim." dedi.
__________________
AяdaAydemir..*


Siyahı yaşıyor, beyazı arıyoruz..
aяda Ofline   Alıntı ile Cevapla