Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-03-2010, 22:05   #69
dartheagle
 
dartheagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Karetta2002´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar;
yazıların hepsini okudum ve özellikle hemen yazmadım..söylediklerinizin hepsi futbol mantığı ile bakıldığında doğru..Ama futbolun mantığı;hepiniz de bilirsiniz ki maç öncesi yapılan yorumları bir anda boşa çıkarabilir..
Ben olaya başka bir gözle,yani sizin yaptığınız gibi önümüzdeki maçlar irdeleyerek değil de oynadığımız son 8 maçı inceleyerek bakacağım..ve sonunda da takımları,kadro yapılarını,taraftarlarını ve hocalarını yani oyunun aktörlerini inceleyeceğim ve kıyaslayacağım...
Arkadaşlar;sahaya koyulan futbolun estetik yanını bir tarafa bırakırsak ve G.Antep maçımızı çıkarırsak ikinci devrede belli bir sistem ile oynayan altı takım var.Bunlar ;Bursa Beşiktaş,Kasımpaşa ,Antalya ve Eskişehirspor,ve Trabzonspor....Bunların içerisinde Bursa ve Beşiktaş teknik becerisi yüksek olduğu için zirvedeler..zirvedeki diğer iki takım FB ve GS..ancak onlar daha ziyade bireysel beceriler ile ziervedeler..Beğenin yada beğenmeyin şu anda takım savunmasını en iyi yapan takım Beşiktaş,ancak Ferrari ve Kaş ın beklenmedik bireysel hataları ile ilginç goller yedik..İBB maçında çok dikkatimi çekti ki;Bursa defansı çok önemli yerleşim hataları yapıyor ve bunlar öyle 1 haftada düzelecek şeyler değil..Bizim defansımız ise pozisyon ve yerleşim hatası yapmıyor ama ,bireysel hatalar yapıyor..yani formsuz adamın yerine formda olanı koyarsanız bu problem çözülür..Kim ne derse desin ;teknik adam farkı da beşiktaş lehine..ki bunu maç içindeki değişikliklerde gördük..zirvedeki takımlar arasında ;tempoları karşılaştırıldığında ise özellikle son iki haftadır Beşiktaş açık ara önde...Özellikle bir takımın mutfağı dediğimiz orta sahaları kıyasladığımız da en sert ve mücadeleci orta saha gene bizde..gerçi çok yaratıcı değiller ama ,her iki önliberosu gol pozisyonuna giren başka takım da yok gibi geliyor bana..Seyirci takım bütünleşmesi ise özellikle son maçta gördük ki takımımızın en önemli silahlarından birisi..bu da beni en çekindiğim maç olan TS maçında çok ümitlendiriyor..seyircimiz artık ,kendi şovunu bıraktı ve maça müdahele etmeye başladı..
Ve Rüştü...o taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği gibi dünyanın en iyi kalecilerinden biri ve bu çok önemli bir avantaj yaratıyor..bu avantajın benzeri sadece FB de var (Volkan da çok iyi bir kaleci..gerçi ilk devre az kalsın Fink onu topla beraber kaleye sokuyordu ama...) iyi bir kaleci takımın yarısı derler eskiler..
yani ;herkes herşeyi söyleyebilir ama ben takımımıza inanıyorum ve güveniyorum..
haa..şampiyon olamaz isek ne olur..hiç bir şey olmaz..bu çocuklara teşekkür ederiz ve önümüzdeki sezona bakarız..sporun ruhunda kazanmak kadar kaybetmek de var..Beşiktaş ;hayatımızın önemli bir parçası ama tamamı değil..3 yıldır şampiyonluk adına bize yaşattıklarından ötürü hepsine teşekkür ederiz..onlar ligin 6. haftasında kendilerini yok sayanlara en güzel kapağı zaten yaptılar...
Unutmayalım ;spor sadece sahada kazanmak değildir ve bizler;
"SEVİNMEK İÇİN SEVMEDİK"
abi yazına katılıyorum tek bir eklenti yaparak İBRAHİM TORAMAN diyorum. Senin de dediğin gibi defansın iyi yerleşmesini sağlayan fink ve ernst i oyuna katmaya yarayan en önemli oyuncumuz bence bu kadro içinde. Toraman ön liberoda oynarken çok laf eden oldu pas atamıyor diye ama zaten toraman ın işi orda pas atmak değil denizli ona o kadar kritik bir görev vermiş ki bu hafta sağ beke geçince geçen hafta da kasımpaşa maçında o bölgede yer almayınca ne halde olduğumuzu gördük. Toraman geriye yardım edip kademelere giriyor toraman hava toplarını topluyor toraman süpriz koşularla oyunu açmamızı sağlıyor toraman çalım atıp zaman zaman top sürerek takımı ileri taşıyor nadir olsa da şut çekebiliyor pas atamıyor ama ernst ve fink in hücuma katılmasını sağlayıp onların pas becerilerini ön plana çıkarıyor. Üzülmez ve sağ bek de oynayacak olan oyuncu kimse artık ekrem veya kaş onların açıklarını kapatıyor. Bu adam Beşiktaş ın son haftalarda en önemli gücüdür bunu açıkça sölemek lazım.
dartheagle Ofline   Alıntı ile Cevapla