Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-03-2010, 23:54   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bunun Adı ''Uzay Futbolu'' 2-2

Click the image to open in full size.
Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında İngiliz temsilcisi Arsenal ile İspanyol devi Barcelona karşı karşıya geldi. Emirates Stadı'nda oynanan karşılaşma 2-2 beraberlikle sona ererken; Barcelona avantajlı bir skorla evine dönmeyi başardı.

İlk yarı genelinde Barcelona'nın ataklarıyla geçerken, gol çıkmadı ve soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle girildi. İkinci yarının başlar, başlamaz Pique savunmadan Zlatan Ibrahimovic'e uzun bir top gönderdi. Ibrahimovic ceza sahası içinde kalesinde açılan Almunia'nın üzerinden topu aşırtarak takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın 58. dakikasında Xavi'nin savunma arkasına attığı topta Ibrahimovic ceza sahası içinde topa çok sert vurarak durumu 2-0 yaptı.
MÜTHİŞ BİR GERİ DÖNÜŞ
Mücadelenin 68. dakikasında Sagna'nın yerine oyuna giren Theo Walcott bir dakika sonra golünü atarak aradaki farkı bire indirdi. Maçın 83. dakikasında Fabregas rakip ceza sahası içinde Puyol'un müdahalesi sonrasında yer kaldı ve İsviçreli hakem Massimo Busacca penaltı noktasını gösterirken; Puyol'u da kırmızı kartla cezalandırdı. Penaltı vuruşunda topun başına gelen eski Barcelona'lı Fabregas meşin yuvarlağı ağlara yollayarak skorda dengeyi sağladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Barcelona 2-2'lik sonuçla rövanş maçı öncesinde büyük avantaj sağladı.
Bu karşılaşmanın rövanşı 6 Nisan tarihinde Barcelona'nın sahası olan Nou Camp'da oynanacak.
Click the image to open in full size.

HENRY AYAKTA ALKIŞLANDI
İngiliz temsilcisinde 8 sezon forma giyen Fransız golcü Thierry Henry, ilk kez başka bir takımın formasıyla eski taraftarının önüne çıktı. Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Henry, 78. dakikada iki gol atan Zlatan Ibrahimovic'in yerine oyuna girerken; Arsenal'li taraftarlar onu ayakta alkışladı.

İLK YARIDA İKİ İSİM SAKATLANDI
İlk yarının 27. dakikasında Rus futbolcu Andrei Arshavin oyuna devam edemedi ve kenara alındı. Arshavin'in yerine oyuna Eboue girdi. Ayrıca 44. dakikada Denilson, sakatlanan William Gallas'ın yerine oyuna girdi. Bu değişikliğin ardından Song defansa geçerken; Denilson orta sahada görev yaptı.
FABREGAS, PİQUE VE PUYOL RÖVANŞTA YOK!
Maçın 44. dakikasında Arsenal'da Cesc Fabregas, Barcelona'da ise 71. dakikada Pique sarı kart görerek cezalı duruma düştükleri için Nou Camp'ta oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek.
Ayrıca maçın 83. dakikasında kırmızı kart görerek oyun dışında kalan Carles Puyol rövanş maçında oynamayacak isimler arasıda yer alıyor.
Click the image to open in full size.

İKİ KATALAN İLK KEZ KARŞI KARŞIYA
İki İspanyol oyuncu Fabregas ve Puyol takımlarında kaptan olarak bu maçta görev yaptılar. İki Katalan ismin kaptan olarak karşı karşıya gelmesi de maçın dikkat çeken olayları arasında yer aldı.
Barcelona'da iki gol atan Ibrahimovic ise Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez bir İngiliz takımına gol atmayı başardı. İsveçli oyuncu, Cristiano Ronaldo'dan sonra Arsenal'e bir maçta iki gol atmış oldu.
INIESTA YOK, FABREGAS SAHADA
Barcelona'da sakat Iniesta maçta forma giyemeyedi. Sakatlığı geçen savunma oyuncusu Pique'nin ise maça ilk 11'de başladı. Uzun süren sakatlığı geçen, ancak antrenmanlara yeni başlayan Fransız sol bek Abidal bu maçta kadroya giremedi.
Arsenal'de ise maç öncesinde durumu kritik olan İspanyol yıldız Cesc Fabregas'ı, Arsene Wenger ilk 11'de başlattı.
Click the image to open in full size.
GUARDİOLA SAHADA, HENRY KULÜBEDE!
1999-2000 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta mücadele eden Arsenal ile Barcelona'da teknik direktör Josep Guardiola iki maçta da sahaya kaptan olarak çıkmıştı. İspanya'daki maç 1-1 berabere biterken; Higbury Stadı'nda Barcelona rakibini 4-2 mağlup etmeyi başarmıştı. 4-2'lik maçta Thierry Henry, Arsenal'in yedek kulübesindeydi.
Daha sonra 2005-2006 sezonunda Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde Barcelona rakibini 2-1 mağlup ederek kupaya uzanmıştı. O maçın 18. dakikasında oyundan atılan Arsenal kalecisi Jens Lehmann, finalde kırmızı kart gören ilk oyuncu olarak kayıtlara geçmişti. Barcelona'ya 2006 finalinde kupayı getiren golleri Samuel Eto'o ve Belleti kaydederken; Arsenal'in tek golü Sol Campbell'den gelmişti.
7 İSİM İKİ TAKIMDA DA OYNADI!
Bugüne kadar Thierry Henry, Aleksandr Hleb, Emmanuel Petit, Giovanni van Bronckhorst, Marc Overmars ve Sylvinho iki takımın formasını giyen futbolcular oldular. Ayrıca Barcelona Genç Takımı'nda oynayan Cesc Fabregas'da 16 Ekim 2003 tarihinde Arsenal tranfer olarak bu listeye adını yazdırdı.
BARCELONA TARİHE GEÇMEK İSTİYOR
İspanyol kulübü Barcelona arka arkaya iki kez kupayı kazanarak tarihe geçmek istiyor. Daha önce iki kez İtalyan kulübü Milan 1989-1990 yıllarında, İspanyol Real Madrid ise 1959-1960 kupayı kazanmıştı. Geçtiğimiz yıl finalde Manchester United'i yenerek zafere ulaşan Katalanlar, bu yılda kupayı kaldırarak adını tarihe yazdırmak istiyor.
Click the image to open in full size.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla