Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-04-2010, 12:04   #5
aяda
saLLa
 
aяda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Tamam, bahsi geçen bir Şampiyonlar Ligi maçı. Yani heyecanlı, çekişmeli olması normal ama, kimsenin de bizi, birbirine deli gibi çarpan kalp kapakçıklarımızı bu kadar yormaya hakkı yok sanırım.

Emirates Stadı'nda oyananan maçın ertesinde, geçenlerde Mehmet Demirkol'un söylediği söz geldi aklıma: NTV Spor'un maç yayınlarının şifreli olması gerektiğini söylüyordu başarılı spor yorumcusu imalı bir dille. Öne sürdüğü sebep de Özellikle Barcelona maçlarını izleyen bir millletin çocukları olarak ülke sınırları içinde oynanan futboldan şiddetle soğumaya başladığımızdı.

Ben değişik bir öneride bulunuyorum ve Barcelona'nın antrenman dahil her türlü görüntüsünün televizyonda yayınlanmasının kesinlikle yasaklanmasını öneriyorum yetkililere. Aksi halde bu iş, Türkiye'de oynanan futboldan soğumamızla kalmayacak, bozulan ciddi şekilde ruh sağlığımız olacak.

Özellikle maçın ilk 15 dakikası ve bu periyodun sonunda gol gelmese de sahnelenen görkemli futbol resitali... Sırasıyla Ibrahimovic, Xavi ve Messi'nin şutlarının gol olmayışı, Arsenal kalecisi Almunia’nın vücudunun her uzvuyla yaptığı akıl almaz kurtarışlar değildi insanı çıldırtan! Evde tek başına bu maçı izleyen ama, yanında bir grup futbol delisi insan varmış gibi düşünüp, akıl-sır erdiremediği bu 15 dakikayı onlarla nasıl paylaşacağını bilemeyen bir insanın yarı açık bir bilinçle çırpınma halleriydi olayın özeti...

Maça dair ve bu bozuk ruh sağlığının sebebi bir kaç istatistik şöyle:

İlk 15 dakikada... Barcelona'nın 6'sı kaleyi bulmuş toplam şut sayısı 9, Arsenal'in ise 0!

İlk 15 dakikada... Barcelona'nın gol pozisyonu 7, Arsenal'in ise 0!

İlk 45 dakikada... Barcelona'nın topa sahip olma yüzdesi 71, Arsenal'in ise 29!

90 dakika sonunda... Barcelona'nın topa sahip olma yüzdesi 62, Arsenal'in ise 38!

90 dakika sonunda... Barcelona'nın kullandığı korner sayısı 4, Arsenal'in ise 0!

90 dakika sonunda... Barcelona'nın attığı şut sayısı 17, Arsenal'in ise 6!

İŞTE ARSENAL - BARCELONA MAÇININ İLK 15 DAKİKASI!
Fanatik Web Tv - Barça attı, Almunia tuttu!

Eminim dün gece yaşadığım ve halen daha etkisinden kurtulamadığım; çaresiz, bilinçsiz, şaşkın ruh hali bugün dünya üzerindeki milyonlarca erkekte ve futbol sever kadında da mevcut. Ama ben biliyorum ki, bundan sonra izleyeceğim her Barcelona maçında yanımda türlü sakinleştiricileri, maç sonrası için de türlü anti-depresanları yanımda hazır bulunduracağım.

Son olarak... Bizi kör kuyularda merdivensiz bırakan (!) Barcelona'ya ve dün geceki futbol gecesinde eşlik eden Arsenal'e teşekkür etmeyi de bir borç bilirim.

Aycan ÇEKİ / fanatik.com.tr
__________________
AяdaAydemir..*


Siyahı yaşıyor, beyazı arıyoruz..
aяda Ofline   Alıntı ile Cevapla