Alıntı:
volkan-saygın´isimli üyeden Alıntı
Bende şu maddeleri ekleyebilirmiyim?
1- Altyapımızdan şampiyonluğa oynayan bir takımda sırıtmadan oynayabilecek hangi futbolcu çıktı ki Mustafa hoca oynatmadı? Batuhan desen baştan aşağı problem daha bu yaşta kendini kulüpten büyük gören disiplinsiz şımarığın teki , çok ümitlendiğimiz Necip bile malesef şöyle yıldız olacak bir adam gibi oynamadı henüz. Mustafa hocanın eline bir Sergen bir Nihat bir Emre Belözoğlu bir Arda gibi 17 yaşında çıkıp takır takır oynayan bir tane gebç geldi de Omu oynatmadı?
2- Bu kadar büyük paraların konuşulduğu , şampiyonluğun hatta şampiyonlar ligine katılmanın bu kadar büyük gelirler getirdiği bir ortamda hangi hoca tecrübeli adamı bırakıp gençleri düşünme cesaretine sahip olabilir?
3- 2 yıldır kadromuzun değeri rakiplerimizin yarısı değerinde ve çoğu kişinin kabul ettiği üzere kadro kalitemiz rakiplerin gerisinde , yönetim zaten bir felaket . Bu durumda bile bu takım nasıl geçen yıl nasıl şampiyon oldu ? Bu yıl nasıl şampiyonluk potasında ?
4 - İnanın Mustafa hoca da defansif kadroyla oynamaktan çok rahatsızdır. Bu adam Türkiyeye hücum futbolunu getiren adam , ama eldeki kadro malesef buna mecbur bırakıyor. Tello , Holosko , Yusuf, Tabata , Nihat vs. hepsini beraber mi oynatacaktı? Bu isimlerden dördünün bir arada oynayacağı bir maçta halimiz ne olur bir düşünün .Ben söyleyim 6-0-4 taktiğine dönüşür iş...
5- Bir arkadaşımız Mustafa hocadan daha tecrübelisni istemiş , heralde Alex Fergosun'dan filan bahsediyor !!! |
Sivok-Ferrari-Zapo üçlüsü 15 milyon €, Tabata-Nihat ikilisi 15 milyon €, İsmail-Ernst ikilisi de 10 milyon €...2'si hariç Denizli zamanında yapılan transferler bunlar, hepsini kendi istedi, yönetimde hoca isteyince parayı falan önemsemedi hepsini aldı...Şimdi soruyorum, bunlar mı rakiplerimizin değer olarak altında olduğunu gösterir...Geçen sene gayse Keita-Elano ikilisine 15 milyon € verdi tamam, başka para veripte aldıkları oyuncu yok adamların...Fener'de de Guiza kazığını çıkarsan bizim kadar para harcamamışlardır belki de...Kadro kalitesi olarakta gerideyiz diyorsunuz, ama şampiyonluk konusunda bakıyorum da herkez çok ümitli oluyor, peki bu nasıl bir çelişki...Bursa kadro kalitesi olarak 3 takımdan da geride, ama şu anda şampiyonluğun en büyük favorisi, kadro kalitesi falan hikayeymiş demekki...Barça-Real-Chelsea-Manu gibi takımlar yokki ligimizde, kadro kalitesi falan diyelim...
Bide eldeki kadro hocayı defansif oynatmaya mecbur bırakıyor demişsiniz, pardon da kadroyu kuran kim, sezon başında yine M.Denizli vardı takımın başında, hiç mi şablonunu oluşturmadı, ona göre transferler yapmadı, demekki aklındaki şablon, sistem, düşünce buymuşta ona göre transferler yaptırdı, oyuncularını ona göre hazırladı...Türkiye'ye hücum futbolunu getiren adamın, başında olduğu takımın attığı gol sayısına bakın Allahaşkına, Kasımpaşa'dan az!..
Son olarakta, M.Denizli'den tecrübeli bir isim bulmak gerçekten zor, ligimiz için bunu rahatlıkla söyleyebilirim en azından, ama Avrupa için 0 bence...Tecrübeden öte, başarılara aç bir hocayla yola çıkmak daha iyi olur bu saatten sonra, Avrupa'da başarı ancak öyle gelir, Denizli'yle falan değil...