Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-04-2010, 09:24   #9
Karetta2002
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
alleenje´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Istemezdim.Tipki su an Barca nin basinda bulunan Guardiolayi istemeyecegim gibi.Barca efsanesini yaratan adam Johan Cruyff dur.Tipki Scolarinin, Pareranin gorunen kahraman oldugu halbuki esas kahramanin Zagallo oldugu Brezilya Milli takimi gibi.
Futbol oynamak,antrenman yaptirmak,motivasyon baska sey strateji belirlemek,futbolda devrim yaratacak sistemler oynatmak,yeni mevkiiler bulmak,yetenekli genc futbolculari yildiz yapmak baska sey.
Irfan abi seninle anlasamadigimiz nokta bu zaten.Sana gore onemli olan antrenman bana gore ise strateji.Antrenman sabit bir bilimdir.Herkes ogrenebilir.Fakat strateji yaraticilikla alakalidir herkezin harci degildir.
Sevgili Atakankendimi yanlış anlatmışım,yada anlatamamışım..ben hiçbir zaman ,bir antrenörün kalitesini yaptırdığı antrenmanlar belirler demedim..Galiba yanlış anlamışsın abisi..
Benim demek istediğim;takım çalıştırma,antrenman bilgisi vs..vs.. gibi konulardan zerre kadar anlamayan ,daha okuma yazmayı tam becerememiş ama hala bana laf atarak tartışma yaratmaya çalışan ama tartışma üslubundan uzak olduğu halde Denizli'ye hakaret ve küçümseme dolu şeyler yazan,bu forumun seviyesini yerle bir eden bazı holigan bozuntularının önce bir takım çalıştırmanın anlamını bilmeleri bilmiyorlarsa araştırmalarıdır..
Şimdi gelelim konumuza..abisi tabiiki antrene etmek önemlidir ama herşey değildir..Bugün ;Köln Spor Akademisi ki futbolda dünyanın en önemli eğitim birimi ,maç konuşması'nı ayrı bir ders olarak vermektedir ve "maç konuşması" sınavını veremeyince diploma vermemektedir..Aynı okulun ;eğitim müfredatını inceledim ve inan antrenman kadar onemli dersler var bunlar
1-Kısa yön değiştirme
2-Çok paslı yön değiştirme
3-Saha parselasyonu
4-1. ,2. ,3. bölgelerde eylem öncelikleri ve alınacak aksiyonlar
5-Liderlik...vs.. gibi çok önemli konular işlenmekte ve bunlardan uygulamalı olarak tez oluşturamayan adaylar mezun edilmemekte..
Tüm bunları başarıp mezun olduktan sonra da T.D. lerin özellikleri yani;
1-Rakip okuma
2-Maç okuma
3-Kriz yönetme (Oyunda geriye düşme)
4-Taktik oluşturma
5-Reaksiyon verme vs gibi konularda kişisel özellikler TD lerin kalitesini ve standardını belirler ve bu standarta göre de başarılar elde ederler yada edemezler..
Mustafa Denizli ye gelince;yukarıdaki konuların birçoğunda yeterliliğini ve kalitesini ispatlamış ve tüm bunlara da tecrübesini eklemiş bir teknik direktördür..Asla en iyisi değildir..ama asla va asla da kötü bir hoca değildir..
Benim inandığım asıl önemli bir konu da hocaların çalıştıkları oyuncuların ,yeteneklerinin ötesinde ne ölçüde fundemental sahibi olduklarıdır..Sen yeteneğine inandığın bir oyuncuyu sahaya sürersin ama o gidip 5. dak. da kırmızı kart görecek kadar ahmak olursa senin hocalığın çok işe yaramaz..Ya da yeteneğin ;iyi çalım atmak değil de yeteneklerin takım oyunu için kullanmak olduğunu bilmeyen oyunculara iyi hoca olsa ne kadar etki eder..bunları konuşmak lazım..
Sevgili Atakan;..işte benim sözüm ;önceki yazımda yazdığım antrenman metodları ve yukarda yazdıklarım ile uzaktan yakından alakası olmayan ama o gitsin ,bu gitsin diyen aklı evvellere..Yoksa sen ve senin gibi arkadaşlarla her zaman fikir alışverişinde bulunurum ve sizlerden öğreneceğim çok şey olduğuna da gönülden inanırım..
Sevgi ile kal dostum..
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"

Konu Karetta2002 tarafından (06-04-2010 Saat 09:32 ) değiştirilmiştir..
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla