Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-04-2010, 22:48   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ManU Kazandı,Münih Tur Atladı

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçına İngiliz temsilcisi Manchester United ile Bayern Münih karşı karşıya geldi. İlk maçı deplasmanda 2-1 kaybeden Manchester United, Old Trafford'da rakibini 3-2 mağlup etmesine rağmen turu atlyan taraf Alman ekibi Bayern Münih oldu. Yarı finale yükselen Bayern Münih, bu turda Fransız temsilcisi Lyon ile eşleşmiş oldu.


Maça iyi başlayan ev sahibi manchester United 3. dakikada Gibson, 7. dakikada Nani'nin golleriyle maça hızlı başladı. Bayern Münih gollerden sonra adeta şok oldu. İki farkı bulan Manchester United, 41. dakikada yine Portekizli futbolcusu Nani'nin golüyle durumu 3-0'a getirdi. Bayern Münih ise iki dakika sonra Olic'in attığı gole farkı ikiye indirirken; soyunma odasına da bu skorla girildi.
Maçın ikinci yarısının 74. dakikasında Hollandalı futbolcu Arjen Robben, Ribery'nin kullandığı kornere gelişine mükemmel vurarak durumu 3-2 yaptı ve turu geçmek adına önemli bir gole imza attı. KArşılaşmanın geri kalan kısmında başka gol olmadı ve Bayern Münih deplasmanda 2 gol atarak adını yarı finale yazdırdı.
Bu arada ikinci yarının 50. dakikasında Manchester United'in genç oyuncu Rafael ikinci sarı karttan, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Bayern Münih'te sarı kart gören Van Bommel cezalı duruma düştüğü için Lyon ile oynanacak yarı final ilk maçında forma giyemeyecek.
ROONEY SÜPRİZİ
Manchester United'de sakatlığı bulunan ve bu maçta oynama ihtimali az olan İngiliz golcü Wayne Rooney karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Oyun içinde sakatlığı nükseden Rooney 56. dakikada oyundan alınırken yerine John O'Shea girdi.
Bayern Münih cephesinde de Hollandalı futbolcu Arjen Robben sakatlığının ardından bu maça ilk 11'de başladı. Temsilcimiz Hamit Altıntop ise bu zorlu karşılaşmada yedek kulübesinde yer aldı. Hamit, 76. dakikada ikinci golü atan Robben'in yerine oyuna girdi.
GİBSON'IN İLK GOLÜ
İrlandalı futbolcu Gibson kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi golünü kaydetti. Manchester United'de en son gol atan İrlandalı futbolcu 29 Nisan 2009 tarihinde Arsenel'a ağlarını sarsan John O'shea olmuştu.
Ayrıca 7 dakikada 2 gol bulan İngiliz temsilcisi Şampiyonlar Ligi'nde en iyi başlangıcını da yapmış oldu. Manchester United daha önce 5 Mayıs 2009 tarihinde Arsenal'e 11 dakikada 2 gol atmıştı.
OLİC OLD TRAFFORD'DA DA BOŞ GEÇMEDİ
Bayern Münih'in 43. dakikada golünü kaydeden Ivica Olic, Manchester United'a ilk maçta olduğu gibi ikinci maçta da gol atmayı başardı. İngiliz temsilcisine daha önce Şampiyonlar Ligi'nde rövanşlı maçlarda gol atmayı başaran isimler 2001-2002 sezonunda Bayer Leverkusen formasıyla Oliver Neuville, 2004-2005 yılında Milan formasıyla Hernan Crespo ve 2006-2007 yılında yine Milan formasıya Kaka olmuştu.
3 KULÜPLE YARI FİNALE YÜKSELDİ
Bayern Münih'i yarı finale taşıyan Hollandalı teknik adam Louis Van Gaal, Ajax ve Barcelona'dan sonra Alman temsilcisiyle de yarı finale çıkarak Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile birlikte 3 kulüple bu başarıya ulaşmış oldu.
Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla