Olaya transfer yönüyle bakarsak eğer dediğinin özeti gibi ben de futbolcuyla önceden anlaşılmasından yanayım.Heralde diğer arkadaşlar da benim gibi düşünecektir.Bunun en güzel ve en temiz örneği Fink örneğidir. Formasını giydiği zaman disiplin çerçevesinde işini yapıyor.Yedek kaldımı dırdır etmiyor. Sorduğun soruya gelince;
Yabancı transfer yapsakta yapmasakta 3 kişi göndermek zorundayız. Bunların 2 si kesin zapo-gordon ikilisi. Diğer üüçüncü isim delgado ise tam bir trajikomik hikaye. Bu 3 isim zaten gitmesi gerekiyor. Öte yandan bu 3 isim gitse bile ne değişecek...Hiçbirşey.Transfer yapmak için en azından seninde dediğin gibi 2 kişi daha gitmesi gerek. Tabii bilinçli, mevkiye göre, takım oyununa göre, bireysellik, yaratıcılık vs... bunlar hocanın bileceği şeyler. Tüm bunların ötesinde transfer dışında taraftarın artık takıma sahip çıkması gerekiyor. Ne kadar yönetim istifa desekte bir fayda göremeyeceğimizi, aksine zarara uğrayacağımızı düşünüyorum.Yönetiminde geçmişteki gafları - tutamadığı sözleri bırakması gerekir kanımca...Yok efendim kız takımı gibi oynamışız, yok efendim stad sözüymüş, yok efendim topuz alıcam vs. Son olarak da futbolcuların aldıkları paraın haklarını vermesi gerekir. Buraya yatmaya gelen adamlar var.Beşiktaşın sırtından geçinen. Onlar için daha neler yazardım ama boşver...
__________________ |