Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-04-2010, 07:25   #2575
safa1903

safa1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Demirören: TFF başkanına kim ceza verecek?

Başkan Yıldırım Demirören BloomergHT'de Kenan Erçetingöz'ün sorularını yanıtlayan Demirören'den çarpıcı açıklamalar yaptı

Click the image to open in full size.

Beşiktaş'ın başlattığı çalışmalar nasıl gidiyor

Eşimin de yer aldığı istişare heyeti Elazığ ve Mardin'de okul yaptırdı. Beşiktaş, Türkiye'deki en büyük sosyal kurumlardan bir tanesidir. Beşiktaş'ın ne olduğunu herkese göstermek istiyoruz. Beşiktaşlılığın farklı olduğunu gösteriyoruz. Beşiktaş'ın bugün 14 branşı var. 2 bin sporcumuz var.

Beşiktaş yönetiminin ve sizin TFF için yaptığınız açıklamalara ne diyeceksiniz? "Bizim de voleybol takımımız şampiyon oldu. Mahmut Özgener niye gelmedi" dediniz

Bir defa Mehmet Ali Aydınlar'ı alkışlıyorum. Ayrıca Beşiktaş kulübü başkanı olarak fair play için Bükreş maçına gittim . Ama şöyle bir yanlış var. Bir kulüp başkanı bir federasyon başkanına hakaret ediyor ardından TFF başkanı maça gidiyorsa bunu düşünmek lazım. Biz her şeyin adil olmasını istiyoruz. Bizim içimiz yandı. %51 Trabzon kazanması gerekirdi. Ama bu bariz penaltı verilmiyorsa birilerine mesaj veriliyor. Biz Beşiktaş'ın hakkını koruduğumuz için PDFK'ya sevkediliyoruz. Bir Federasyon başkanı bir kulüp başkanına hakaret ediyorsa ona kim ceza verecek.

Fenerbahçe maçını kaybettiğimiz zaman şampiyonluk yarışını kaybedeceğiz. Biz sadece destek amaçlı takımımıza destek vereceğiz.

Sakatlar konusuna ne diyecekseniz?

Sonuçta bu maça çıkacak her oyuncu Beşiktaş'ı temsil edecek. Saraçoğlu'na gideceğim.

İnönü'ye neden gitmiyorsunuz?

Biz bir aileyiz. Benim biraz kırgınlığım var. O da geçti. Birkaç maç sonra gideceğim. İnönü'de büyüdüm. Süleyman Seba senelerce gitmedi. Sonuçta hep başkan oldu.

Futbol görsel bir şov. Ailelerin stada gelmesi kaliteyi yükselteceğiz. Kötüden kaçmayacağız. Üstüne gideceğiz. Federasyon yöneticilere ceza veriyor.

Yeter Yıldırım Demirören Yeter demelerine üzülüyor musunuz?

Benim taraftarım bunu bağırdığı zaman zoruma gitmiyor ama karşı rakiplerin taraftarı bunu bağırdığı zaman hiç hoş olmuyor.

Beşiktaş taraftarı sizi seviyor mu?

Sokağa çıkalım ne olacağını görürsünüz. Beşiktaş taraftarının hepsi beni seviyor.

Sivas maçına gidecek misiniz?

Yurt dışında olacağım olmazsam İnönü'ye gideceğim.

Şampiyonluk şansınız ne?

Her takımın şansı eşit.

Kaybedilen puanlara üzülüyor musunuz?

Puanlar değişkenlik gösteriyor. Sezon başında G.Saray ve Fenerbahçe şampiyon ilan edildi. Üç hafta önce bizi şampiyon ilan etmişlerdi. Herkes aynı kaybı yaşıyor.

Trabzon maçında Denizli hakem odasını bastı mı?

Hayır tabii ki! Hocamızdan aldığımdan bilgiye göre Gezer'e görüp görmediğini sormuş.

Bizim itiraz ettiğimiz hakem olan Hüseyin Göçek. Bizim kulüp olarak itiraz ettiğimiz iki hakemden biri atandı. 4. hakem de Aydınus olsun. F.Bahçe'nin itiraz ettiği hakem verilmedi.

Bizim yönetici arkadaşlarımız sadece Beşiktaş'ın hakkını savunuyor.

Ceza alırsanız maça gidecek misiniz?

Hayır! Ceza aldığım takdirde gitmem. Bu arada Diyarbakır'ın da yanındayız. Kendilerine gereksiz cezalar verildi.

Bursaspor için ne diyeceksiniz?

Trabzon'dan sonra hep 3 büyük içerisinde geçti. Bursa çok iyi bir takım. Hocaları çok iyi. İnşallah Bursa kalır. Bursa, Trabzon'dan sonra büyük bir aşama kaydetti. Kalıcı olmalarını istiyorum. 4 takımın da şansları eşit.

Derbi ne olur?

Bizim olsun. Başka ne diyeyim.

İnsan neden başkan olur?

Çok değerli bir büyüğüm. Bana şunu söyledi. " Başkanlıkta güzellik sadece %25'tir. Biz bu güzelliği yaşamak istiyoruz. Allah bana bugünleri gösterdi. her Beşiktaşlının hayali olan bir şey başkanlık.

Dışarıdaki eleştirilerin hepsi yanlış mı?

Yapıcı eleştirilerin hepsini kabul ediyorum.

25 milyon doların çok çabuk harcandığını söyleniyor

Beşiktaş nerede? Fenerbahçe'yi yenerse şampiyonluğun en büyük adayıyız. Neyi tartışıyoruz. Transferde zaten %75 başarı sağlanır. Bir futbolcunun maç başı 200 bin Euro'ya geliyor. UEFA oyuncuyu koruyor. Türkiye'de de en büyük sıkıntı. Yabancılara garanti para veriyoruz.

Tabata'ya ne kadar fiyat biçersiniz?

Siz Dos Santos'a ne fiyat biçersiniz? Biz Bobo'yu 100 bin Avro'ya aldık. Şimdi 7 milyon Euro.

Boş transferler yapmadınız mı?

Transferde mutlaka yanlış yaparsınız. Gençlere döneceğiz. Alt yapıya ağırlık vereceğiz. Ama şartlar çok değişti. Artık çok küçük yaşlardaki gençlerimizi bulup çıkartacağız. 70'e yakın futbolcumuz Türkiye'de oynuyor. Sayın Denizli bu sene A2'den iki futbolcumuzu A takıma enjekte edecek.

Siz niye kurumsallaşamadınız?

Bir İnönü Stadı iki Kartal Yuvaları. Taraftarımızın bilinçli olması lazım. Korsan ürün alamayacak. Bir de şunu belirtmem gerekir ki, biz mülk olarak yani sabit gelir olarak dünyanın ilk 10 kulübü içerisindeyiz.

İnönü yıkıldı yıkılacak. Ne diyorsunuz?

Biz sadece bürokrasiyi bekliyoruz. Her şey hazır. Sponsorlarımız projemiz hepsi bekliyor.

Denizli imza olayını kapatalım dedi. Bir anda yurt dışından gelip imzayı attırdınız?

Beşiktaş yönetiminden tam yetki aldım. Ondan sonra imzayı attık. Biz hocamızla her şartta antlaşmıştık zaten.

Neden 5 maç kala?

Biz hocamızla uzun vadede çalışmak istiyoruz. Ben zamanında bu hataları yaptım. İstikrardan yanayım. Onun için kendisi ile anlaştık.

En son gittiğiniz Mario Gomez transferi ne oldu?

Transferler konusunda konuşmam. İki süper yıldız Beşiktaş'a gelecek. Taraftarın içi rahat olsun.

Arda'yı düşünür müsünüz?

Hayır. Türk futbolunun yetiştirdiği önemli yıldızlardan biridir. Ama Beşiktaş'ın isteyip de alamayacağı futbolcu yoktur.

Ertuğrul Sağlam'ı gönderdiğinize pişman mısınız?

Biz kendisini yolladık. Denizli ile anlaştık ve iki kupa kazandık. Şimdi Ertuğrul hoca da Bursa'da çok başarılı.

Mesut Parlak için de bir şey demek istiyorum. Kendisi işlerinden dolayı yönetime giremedi. Herkesin bunu bilmesini istiyorum.

Kartalhaber.com