Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-04-2010, 20:01   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hoşgeldin Karabük.

Bank Asya 1.Lig'de 30. hafta maçında Kardemir Karabükspor deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup ederek bitime 4 hafta kala Turkcell Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Çaykur Rizespor karşısında aldığı galibiyetin ardından ligdeki puanını 68'e yükselterek, üçüncü sırada bulunan Adanaspor ile arasındaki puan farkını 14'e çıkartan Kardemir Karabükspor, Turkcell Süper Lig'e yükseldi.
Geçen hafta Orduspor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan Çaykur Rizespor ise bu hafta da kendi sahasında Kardemir Karabükspor'a mağlup olan Çaykur Rizespor, ligde 35 puanda kaldı ve küme düşme hattının sıcaklığını iliklerine kadar hissetmeye başladı.
Ligde oynadığı son 21 haftada 16 galibiyet 5 beraberlik alan Kardemir Karabükspor'a Çaykur Rizespor karşısında galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 31. dakikasında Şenol Akın, 41. ve 59. dakikasında Yasin Avcı'dan geldi. Kardemir Karabükspor'da Bülent, karşılaşmanın 83. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Öte yandan Karşılaşmanın 42. dakikasında, Yasin'in Kardemir Karabükspor'u 2-0 öne geçiren golünün ardından kaleci Ferhat'ın koruduğu kalenin arkasında olaylar çıktı. Bu bölümdeki taraftarlar bulundukları tribündeki koltukları kırdı. Karşılaşmanın hakemi, maçı 5 dakika durdurduktan sonra oyunu tekrar başlattı.

BİR BAKIŞTA KARABÜKSPOR!
1993-1994 sezonunda Zeytinburspor'a 2-1 mağlup olarak küme düşen Kardemir Karabükspor 10 yıl arka arkaya TFF 2. Lig'de mücadele ettikten sonra 2008-2009 sezonunda topladığı 38 puanla play-off'lara katılmaya hak kazandı.
Dönemin teknik direktör Mustafa Çapanoğlu yönetiminde harikalar yaratan ve oynadığı 18 maçta attığı 43 golle Avrupa'nın devlerini sollayan Karabükspor, Yükselme Grubu'ndan da başarılı bir performans ortaya koydu. Genç bir kadro ile mücadele etmesine rağmen, oynadığı futbolla ile alkış alan Karadeniz temsilcisi o yıl 34 puan toplayarak lider Adanaspor'un ardından Bank Asya 1.Lig'e yükseldi.

GEÇİŞ DÖNEMLERİ

2008-2009 sezonunda Turgut Uçar ve Hüsnü Özkara gibi deneyimli teknik adamlar ile çalışan Kardemir Karabükspor, yeni bir ligde ilk yılını yaşayan takıma nazaran başarılı sonuçlar aldı ve ligi 49 puanla 7. sırada bitirdi. 2009-2010 sezonunda ise Bank Asya 1.Lig'de tam anlamıyla bir Karabükspor fırtınası esti.
İddialı kadrosu, başarılı teknik adamı Yücel İldiz ve her maçı tıklım tıklım dolduran taraftarı ile bütünleşen Karabükspor, ligin bitimine 4 hafta kala mutlu sona ulaşarak tam 16 yıl aradan sonra Turkcell Süper Lig'e yeniden 'merhaba' dedi.
FUTBOL DEĞİL SPOR KULÜBÜ
1940'lı yıllarda Zonguldak Amatör Kümelerde başarılı bir grafik çizen Karabükspor bisiklet, tenis ve güreş gibi spor dallarında sembolleşmeye başlamıştı. 1950'li yıllar içinde Karabük Gençlik Spor ile bir renk daha kazanan Karabükspor, 1969 yılında Karabük Gençliğin 'Kırmızı' rengi ile DÇ Gençliğin 'Mavi' rengini alıp, renklerini 'Kırmızı - Mavi' olarak belirledi. Demir Çelik logolu amblemi içinde profesyonel zeminde çalışmalara başlayan Kardemir Karabükspor, dönemim kulüp başkanı Doğan Şengün yönetiminde 1969-1970 sezonunda Türkiye 3. Ligi Beyaz Gurubu'nda mücadele etmeye başladı. 1969-2009 sezonları arasında iki sezon Türkiye 3.Ligi, bir sezon statü gereği Amatör Lig, 34 sezon Türkiye 2. Ligi (Bank Asya 1. Ligi) ve üç sezon da Turkcell Süper Lig'de mücadele etti.


Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla