87-88 gsnin şampiyon olduğu,88-89 fbnin,92-93 gsnin ve son olarak 96-97 gsnin şampiyon olduğu sezonları biliyorum..beyler aranızda hafızası ve fanatikliği sağlam beşiktaşlılar varsa bu sezonlarda beşiktaşın aleyhine ve şampiyon olan rakiplerinin lehine yapılanları bir hatırlarsanız,inanın insanlığınızdan utanırsınız..zaten bjk taraftarının diğer taraftarlardan neden bu kadar farklı olduğunun göstergesi o yıllarda saklıdır..biz beşiktaşlılar o yıllarda çok üzüldük ama şerefli ikinciliklerle onurunu,kimliğini korumasını bilen beşiktaşlılık duruşuyla övünmeyi bildik..
o yıllara bakıyorum da özellikle yaşım gereği 92-93 ve 96-97 yıllarını birebir hatırlıyorum inanın o yıllarda şimdi delikanlı geçinen ahmet çakarların kimlerin maşası olduğunu neler yaptığını çok iyi bilioruz...o yıllar adeta katledildik göz göre göre...
Aslında artık beşiktaş hakkını yedirmeyen bir takım oldu biz ne dersek diyelim, son birkaç sezonu,yukarda saydığım yıllarla kıyaslarsak beşiktaşın hakkı yeniyor falan diyemeyiz...2006-2007 de fenere kendi evimizde yenilip şampiyonluğu kaybettik,2007-2008 de bobonun belediye maçında yaptıklarıyla ve fb mağlubiyetiyle,bu sezonda denizlinin beceriksizliği,yönetimin maaş dengesizliği ve futbolcuların sakatlığı yüzünden kaybettik...hakem diyemeyiz kesinlike bu son sezonlara..
bütün bunlar fbnin kollandığı ve azizin yaptığı pis hareketlerin olmadığı anlamına da gelmemekte..ama bunlar bjkyi şampiyon yapmayacak büyüklükte olaylar değil..
yukarda saydığım sezonlarda bjk kötü oynamamış,rakiplerinden çok daha iyi futbol ortaya koymuş ama masa başı oyunlarıyla kaybetmişti...şimdi ise ortada ne futbol ne de istek var...
__________________ |