Alonso: ''Hamilton Özel Bir Muamele Görmüyor''
Fernando Alonso, Lewis Hamilton'ın bu seneki yarış hakemleri tarafından özel bir muamele gördüğü şeklindeki spekülasyonları kabul etmedi.
Geçtiğimiz yıllarda hakemlerden bir çok cezalar alan Hamilton için bu sene farklı bir hikaye gelişti. Malezya'da yaptığı zikzaklar yüzünden uyarı cezası alırken bir yarış sonra Çin'de Vettel ile pit yolunda girdiği mücadeleden kınamayla kurtulmuştu.
Alonso'ya Hamilton'ın hakemler tarafından değerlendirilirken ayrıcalıklı bir pozisyonda olup olmadığı sorulduğunda: ''Hayır, öyle olduğunu düşünmüyorum.'' dedi.
''Kararlar belki çok da tutarlı değil çünkü birisi aynı hareketi başka bir yerde yaptığında ceza alabiliyor. Yani biraz değişiyor ama bunun çok önemli olduğunu düşünmüyorum.''
''Şu ana kadar iki kez uyarı aldı ve belki de önümüzdeki yarış yanlış bir şey yaparsa ceza alır. Bu futboldaki hakemlere benziyor: Niyetleri kötü değil ama bazen bir karar veriyorlar ve başka zaman benzer durum için farklı bir tane.''
Michael Schumacher için taraflarları ve medya yavaş geri dönüşü hakkında endişelerini dile getirirken, Alonso durumun Alman pilotun rakipleri için aynı olmadığını belirtti.
''Hayır, hayalkırıklığı ve benzeri bir his taşımıyorum.''
''Başkalarının ne yaptığını düşünerek zaman geçirmiyorum ama Schumacher'e çok büyük bir saygı duyuyoruz. Yalnızca birkaç puan almasıyla beraber griddeki bütün pilotlar onun için kötü bir başlangıç olduğunu biliyor. Buna karşın içimizde, şampiyonanın onun için bittiğini söylebilecek birisi yoktur.''
''Onun neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz ve ona saygı duyuyoruz. Ondan en iyisi yakında gelecek.''
Trf1