Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-05-2010, 01:00   #13
alleenje
Muhalif Kartal
 
alleenje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Sükut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayrıca alleenje kardeşim. Sanırım şu kaynak isteme alışkanlığı 'futbol' konusundan size bulaşmış olsa gerek.
Dini konularda fetva verme dışındaki konularda kaynağa ihtiyaç duyulmaz. Çünk bilinirki bir şey ya vardır Kuran-ı Kerim'de ya da yoktur. Varsa uyulur yoksa uyulmaz.

Üstte verdiğim ayetleri inceleyin ve 'vs' dediğim konunun içeriğini de siz biraz araştırın bence.
Daha faydalı olur zannedersem.
Uzatmak istemiyordum.Ama dayanamadim.
Kaynak isteme aliskanligi futbol konusundan bulasmadi.Islamda esas olan islami anlamaktir.Islami anlamak icinde sorusturmak gerekir.Kuran-i Kerim en onemli kaynaktir.Ama verdiginiz ayetlerle actiginiz konunun bir baglantisi yok.
Kuran-i kerim disinda hadisler ve din alimlerinin yorumlarida kabuledilebilir diye bir goruste vardir.Hadisler oldugu dogrudur.Ama hangisinin Hz.Muhammedin agzindan ciktigi hangisinin uydurma oldugu bilinmiyor ve bilinemez.Yani din alimlerinin yorumlarida olaylarin yasanip yasanmadigi saibeli oldugundan gecersizdir.
Bunun sebebide Hz.Muhammedin olumu ile Islam tarihinin yazilmaya baslanmasinin arasindaki 300 kusur senelik farktir.Hz.Muhammedin olumunden sonraki 300 sene boyunca hicbir kaynak,yazi yada bulguya rastlanmaz.
Dolayisiyla tek kaynak olan Kuran-i Kerim i oldugu gibi kabul etmek,ayetlere kendinden katmamak,Kurandan okudugunun yorumunu insanlarin kendine birakmak dinin en onemli vecibesidir.
Gerek ulkemizde,gerek musluman ulkelerde internetten her okuduguna inananlarin oldugu mevcut ortamda insanlari kendi yanlis yorumlarinizla yonlendirmenizin vicdani azabini nasil tasirsiniz?
__________________
YETER!!!
alleenje Ofline   Alıntı ile Cevapla