Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-05-2010, 21:03   #15
alleenje
Muhalif Kartal
 
alleenje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Sükut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkesin aklı da fikri de var. Araştırmak isteyen araştırır istemeyen araştırmaz. Ben üstüme hiçbir vebal aldığımı sanmıyorum. Çünkü hakikaten konuyu çok başka yerlere saptırdınız. Neden Hazel abla sizin gibi yaklaşmadı olaya. Yazılanları tasdikledi?
Demek ki bu yazılan yazı insanların bakış açısıyla ilgili bir şey. İyi bakmakla , güzel bakmakla alakalı , altında kötülük arayıp ya da aramamakla alakalı.

Serbest kürsüde bir konu açarım. Orada muhalif olursunuz. Dini konu açarım yine aynı şeyi yaparsınız.
Ben İmam Hatip mezunuyum. Dini anlamda yüzde yüz bilgiye sahip olduğumu söyleyemem elbette ama lütfen bırakında bazı dini anlamdaki konularda az da olsa bilgim olsun.

Ayetler ile konu alakasız diyorsunuz. Aksine az derin düşünürseniz alakasız olmadığını anlayacaksınız. Kuranı Kerimde hiçbir ayet nerdeyse apaçık bir şekilde önümüze sunulmaz. Birçok ayetin anlamı kapalı. Eğer tüm ayetler açık olsaydı o zaman günah işleyen sayısı da azalırdı. Ama Rabbim bize akıl vererek biraz da iman gücü vererek o ayetlerdeki anlamı çözmemizi istemiş.Böylelikle Cennete sadece hak edenin girmesini istemiş.

Rica ediyorum bu konuyu artık burada kapatın. Konularımı okumak istemezseniz okumazsınız. Okumadığınız ve ilgilenmediğiniz konular hakkında da yorum yapmayın lütfen. Böylesine dini bir konunun altında bu tür yorumların yapılması ne kadar da kötü. Çok üzücü.
Herkesin akli fikri oldugu dogru.Ama yazdiklarina muhalefet edilmesinden neden bukadar rahatsizsin?Belki forumdakiler benim yazilarimi okuduktan sonra senin yazdiklarinin yanlis oldugunu dusunecek.
Ben sana 3 ayet sayarim uzerine 3 dakika dusunup insanlarin ateist olmasini saglayan.Kotu niyetli baksam bunu yaparim.Elhamdulillah muslumaniz.O baska konu.
Ayetleri eger sadece kendi anlamlariyla degerlendirmeyip baska anlamlar yuklemeye kalkarsan birileri sana dur der.Burda da dur diyen ben oldum.
Imam hatip mezunu olmanda bunlari degistirmez.Orda ogretilen hersey dogru degil cunku.
Iman gucu,Gonul gozu gibi aciklamasini yapamayacagin metafizik olaylarada hic girme istersen.
Hic kusura bakma ama benim burada herkesin actigi her konuda yorum yapma hakkim var.Ayrica okumadigimi ve bilmedigimi nerden biliyorsun?Imam Hatip mezunusun diye din konusunda bir fazlaligin oldugunumu dusunuyorsun?Niye bukadar rahatsiz oldugunu anlamadim.Aslinda anladim ama anlamadim.Saygisizlikta yaptigimi dusunmuyorum.
__________________
YETER!!!

Konu alleenje tarafından (02-05-2010 Saat 23:29 ) değiştirilmiştir..
alleenje Ofline   Alıntı ile Cevapla