Alleenje söylediğin bir çok konuda haklısın ancak alınacak iyi bir pivot santraforun da bu seneki gibi kaosa bulanmış bir sistemle devam edilirse çok fark ettireceğini sanmıyorum. Denizlinin oturtmaya çalıştığı, bol paslı, makine gibi işleyen ve neredeyse kısa paslarla kaleye girmemizi isteyen bir sistem. Bu sistemde ne birebirde zorlayan oyunculara şans verdi, ne de elimizde böyle bir oyuncu bıraktı. (Erkan Zengin ve Aydın gönderildi, Serdar zaten bu işi beceremiyor). Bunun sonucunda da Gol yollarında sıkıntı çektik. Çünkü rakibin nadiren dengesini bozacak patlamalar yapabildik. Bu sene Galatasarayı da yakından takip ettim, Keita, Arda, Caner gibi oyuncuların kanatlardan içeri dalarak ceza sahasını karıştırmasından çok ekmek yediler. Oyuncular rakipleri geçip gol-asist yapamasa bile oluşan karambollerde, boşta kalan toplarda ya da çalınan faullerden epey skor üretildi. Malesef bizde bu hiç olmadı, verkaçlarla ve uzaktan şutlarla atabildiğimiz kadar attık. Dikkat ediyorum, Tellonun önünde 1 adam var, ceza sahasında Bobo 5 kişinin arasında bekliyor, Tello zorlayacağına Boboya vermeye çalışıyor topu, Tabata keza öyle. Sonuçta çok müthiş bir pas çıkmadıkça pozisyon ölüyor.
O bakımdan Beşiktaşın değil 1 tane, Rakibi zorlayacak, topu aldı mı karşısındaki defansı çömeltecek 3-4 oyuncuya ihtiyacı var. Bunlardan biri Quaresma olur, Govou olur, rakibi korkutacak biri olur bilemem. Onun yanında senin de dediğin gibi Yektayı, Ali Güzeldalı, hatta Erkan zengini bile geri istiyorum. Olmadı altyapımızda Ömer Karancı, Orhan Gülle gibi isimlerden de takviye yapılabilir. Rıdvandan da bu konuda çok umutluydum ama malum, sakatlanması kötü oldu.
Bobo, Batuhan (artık 19 oldu) Holosko ve Nihatın kanatlardan destek aldıkları takdirde seneye skor yükümüzü rahatça çekebileceğine inanıyorum. Nobrenin bile kanatlar iş yaptığı takdirde faydalı olma şansı var. Ama yok bu seneki gibi yerden paslarla, rakibi şaşırtmadan, çalımsız, inatla göbekten delmeye çalışarak oynamaya devam edeceksek, Pavluchenkoyla Toniyi ileri diksek nafile olacaktır.
Konu karakanat tarafından (08-05-2010 Saat 00:55 ) değiştirilmiştir..
|