Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-05-2010, 23:33   #25
alleenje
Muhalif Kartal
 
alleenje - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Neokartal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Malesef ben senin gibi düşünemiyorum.. Nasıl bir prensipli duruş ki bu oynatmayacağı bir adam 8 milyon euro verilerek alındı ve hiç katkı yapmadan sezon bitti.. Bu mu yönetime söz geçirme.. Hala Delgado için seneye çok güvendiğini söylüyor ve onun dışındakileri satabilirsiniz diyor.. Bahsettiği adam 4 senedir hiçbir şey vermemiş son senesini futbol oynamadan geçirmiş..

Bazı arkadaşlar iyi yaptığımızı, para kazandığımızı savunuyor yalnız biz bu çocukları para kazanmak için yetiştirmiyoruz.. Beşiktaş kültürü olan iyi futbolcular olsun ve önce Beşiktaşa faydalı olsun diye yetiştiriyoruz..
Eğer bu çocukları yeterince disipline edemediysek, bu çocuklar A takıma çıkınca futbollarına hiçbir şey koyamıyorlarsa bunda hata biraz da bizdedir..
Geçmiş yıllardaki yıldızlarımızın düzgün ve disiplinli futbolcular olmasında takımda Beşiktaş'ın içinden gelmiş lider özellikte abilerin varlığı çok etkili olmuştur.. Ama biz bir yerden sonra jenarasyonda öyle bir kesinti yaptık ki artık böyle bir ismin izini bulamıyorsun takımda.. Zaten elini atsan yabancıya çarpıyor.. Delgado mu yoksa Tello mu bu çocuklara sahip çıkacak abilik yapacak..
Eskiden Beşiktaş'da bir kültür vardı.. Genç takımda yetişen çocuk bilirdi ki A takıma çıkacak ve oynayacak.. A takım maçlarında top toplayıcılığı yaparken birgün o taraftarın önüne çıkıp herşeyini vereceği günü hayal ederdi.. Ama biz her yetişen adamımızı harcadıkça artık altyapıdaki futbolcular kapağı nereye atsam, nasıl sözleşme yapsamın derdine düştüler.. Beşiktaşla bir gelecek olmayacağını biliyorlar artık.. Bu da bizim altyapımızın sonu demek.. Bu sene adı geçen futbolcularımız ortada.. Necip, Ali Kucik, Atınç ... Hiçbir yıldız karakterde adam değil.. Sadece görev adamı.. 13 yaşından beri Muhammed Demirci'yi bekliyoruz.. Bakalım onun sonu nasıl olacak..
Ben bu hafta itibariyle attigi adimlarin prensipli oldugunu kastetmistim.Batuhani kazanamadiklari dogru.Madem kazanamiyorsun,kazanamayacagin gun gibi asikar satmak en dogrusu.
Bir teknikadam oynatmayacagi,sorun yasayacagini-verim alamayacagini dusundugu futbolcuyu kulube aldirtmiyorsa (tipki Q7 de oldugu gibi) buda dogru bir harekettir.Taraftari heveslendiren kendisi degildi.Dolayisiyla taraftara hesap verecek olan (oda ne hasabiysa) heveslendiren yonetimdir.Biz hesabi Teknik adama danismadan kafasina gore hareket edenlere degilde teknikadama kesersek yanlis yapariz.Ayrica alttan gelenlere ornek olacak isim q7 hic degil
Altyapi kulturu ise bambaska bir konu.Besiktas dara dusmeden altyapiya hicbirzaman yonelmedi.Metin-Ali-Feyyazlar ondan onceki Ziya-Fikret-Suleymanlar borc yuzunden transfer yapilamadigi yada takim cok kotu gittigi icin mecburiyetten ust yapiya cikartilmisti.Yani bizim bir altyapi sistemimiz hic olmadi.Sadece altyapiyi duzgun yoneten Serpil Hamdi Tuzun gibi bir sansimiz oldu.Son 10 senede altyapidan cikip yildiz olan kac futbolcumuz var?Son ornek sergendi.Oda Tuzunun son mirasiydi.
Evet gecen seneki tabata olayinda denizli sucludur.Ben durus derken bu hafta icindeki olaylardan bahsettim.
Delgadoya guvenmesi bencede dogru degil.Hatta Bobo,Holosko ve bircok yanlis futbolcuyada haybeye guvendigimi dusunuyorum.Ama bu teknik bir konu.Yonetime dedigini yaptirmasi ise her BJK teknikdirektoru er kisinin yapmis oldugu birsey degildi.
__________________
YETER!!!
alleenje Ofline   Alıntı ile Cevapla