Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-05-2010, 14:29   #311
dartheagle
 
dartheagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Karetta2002´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer sen Alex zayıf bir oyuncu diyorsan bundan sonra senle müzikten,kırlardan,böceklerden konuşalım dostum...Alex,bu ülkenin bir numaralı profosyonellerinden biridir..sakat olmadıkça asla idman kaçırmayan,asla maç kaçırmayan,asla maçlarda kaytarmayan,oynadığı maçların %80 inde efektif katkı sağlayan ve son olarak kaptan çıktığı brezilya milli takımı ile Pan American oyunlarında şampiyonluk kupası kaldıran bir adamdan zayıf bir oyuncu diye bahsediyorsan pes...
Anelka ,Keita gibi adamlar da oynadıkları her takıma üst düzey katkı sağlamış ve sağlamaya devam eden adamlar..Quaresma bunların hiçbiri ile eşdeğer değil..teknik üstünlüğünü 27 yaşına kadar hiçbir takımda ortaya koyamamış,oyunun içinde kopuk kopuk oynayan,takım oyununa hiçbir katkısı olmayan,hiçbir hoca tarafından tercih edilmeyen, sorumsuz ,ciddiyetsiz bir adamı eğer bu yönetim sırf taraftar istiyor diye alırsa yuh olsun o yönetime..Tabata ya verilen paralara acırken,gene beliersizliğe atılacak milyon dolarlara yazık..o paralar ;Kalström gibi,Carew gibi uluslararası alanda iş yapacak adamlar alınabilecekken taraftar şımarıklığına heba edilmemeli..
Aman abi sakin ne dedim ben Alex in fiziksel özelliklerinden bahsettim sadece benim karşılaştırdığım yanları teknik özellikleriydi. Alex i Fenerliler yuhlarken bile savunmuş bir insanım ben lütfen yanlış anladın sen benim söylemek istediğimi. Queresma antreman yapmayan falan bir oyuncu değil sadece uyum sağlaması çok zor oluyor gerçekten anlaşması zor bir adam benim Alex Keita Anelka gibi örnekleri verme nedenimi tahmin edersin diye düşünmüştüm. Avrupa nın katı ve sağlam savunmaları içinde kendilerini gösteremeyen oyuncular bunlar Türkiye ye gelip kendilerini göstermeye başladılar. Avrupa nın orta düzey takımlarında tutunamadı bu adamlar biliyorsun çünkü oralarda fiziksel özelliklerini de göstermeleri gerekti. Ama türkiye de teknik kapasiteleri yüksekse bu açığı kapatabiliyorlar işte. Bu yüzden Queresma öyle senin dediğin gibi 6 ayda tekmeyi bascak yer arama konumuna gelmez dedim en azından. Ben sana her maç oynar 90 dkika deli gibi koşar demiyorum ki abicim. Ama çok fazla maçımızı kurtaracaktır buna inanıyorum demek istedim sadece.

Ayrıca benim söylemek istediğim Queresma gelmeli gelmemeli meselesi de değil. Şımarıklık diye niye üstüme yüklendin abicim ya. Ben gelirse ne yapar bunu konuşuyorum sadece. Başka bir alternatif koyarlarsa önümüze ona göre değerlendiririm. Benim işim transfer yapmak olsa farklı bir yaklaşımım olur ama ben taraftar olarak değerlendirmek gerekirse eleştirmek zorundayım. Queresma nı nda geçmişini az çok bilen biri oalrak o kadar da kendini gösterememe durumu yoktur. Lisbon da geri planda kalmasının nedeni C.Ronaldo gibi bir futbolcuyla beraber oynamasıdır. Eğer Ferguson Ronaldo yu değil de Queresma yı alsaydı(ki gerçek amacı Queresmayı almaktır aslında Ronaldo yu sonradan beğenmiştir) Barcelona da katalonya da ki alışması zor hayatın içinde bir de Figo gibi bir yıldızdan sonraki beklentilerin sorumluluğu altında olmadan kendini geliştirebilirdi. Barcelonadan döndükten sonra Porto da gene iyi işler yaptı Queresma İnter Chelsea gibi devlerin sürekli transfer gündemlerinde nasıl olacaktı yoksa. Portekizdeki hayatı içinde iyi bir profesyonel oldu Queresma her zaman ama gittiği yerlerdeki yaşama kolay kolay uyum sağlayamıyor. Gene böyle bir sorun olabilir büyük ihtimalle ama asla Türkiye liginde yokları oynayacak kadar da zavallı durumda değil bunu kabul etmiyorum.

Ayrıca ben herkesin fikirlerine saygı duyuyorum abicim tartışmayalım dersen tartışmam sorun değil yanlış düşünüyor olabilirim tamamen saçmalıyor olabilirim düşünmeden yazdığım da çok oluyor kabul ediyorum ama polemik yaratma amaçlı değil hiç bir zaman yazdıklarım. Sana da çıkışım sadece 6 ayda gider söylemi yüzündendi. Yoksa Queresma nın şu anki durumunun ne kadar kötü olduğunu önceki mesajımda da şu an zaten ölü diyerek belirtmiştim farkettiysen. Sadece Türkiye Ligi bu tarz ölü futbolcualrın dirilmesi için her zaman iyi bir alternatif olmuştur mantık çerçevesi içine bunu da yerleştirmel lazım diye belirtmek istedim yanlış anlaşıldıysa özür dilerim
dartheagle Ofline   Alıntı ile Cevapla