Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-05-2010, 16:06   #313
dartheagle
 
dartheagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Karetta2002´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yok abisi sen beni yanlış anladın...ben sadece hafif ironi yaptım..yoksa tabiiki futbolu tartışacağız.."taraftar şımarıklığı" derken de seni kastetmedim..genel isteğin bende oluşan bir tanımı ...zaman zaman bende o tanıma girdim..2 sene önce ;Sivok için ,gitsin diye tutturmuştum mesela..
Benzetmelere gelince;Alex en son oynadığı Avrupa takımı Parma da ,ailevi sebeplerden ötürü rahat erdemediği için geri döndü ,ama gerek Keita,Gerek se de Anelka Avrupa da her türlü savunmaya karşı başarılı olmuştur..Özellikle Keita Lyon da Carev ile beraber oynadıkları sezon Barcelona dahil tozunu attırmıştı,Anelka ise malum hala oynuyor,hala müthiş..
Quaresma ya gelince..hala aynı fikre sahibim,hala da onun gerçek kalitesini sadece Porto da göstereceğine inanıyorum..haa Manu ya gelse idi oradaki sistem,o'nu CR dan daha büyük bir oyuncu yapabilirdi..ama ne Chelsea daki ne de İnter'deki sabretmeyi bilmeyen populist sistemler ona bu şansı vermedi ki Beşiktaş ta da aynı şeyi yaşayacaktır..sorunlu kişilik yapısı yüzünden uyumunun geciktiği her hafta trübün homurtusuna maruz kalacaktır..Ayak kırılmasının ardından aynı sezon içinde futbol dönen ve goller atan Holosko gibi ,vasat yeteneğine rağmen gerçek bir sistem oyuncusuna bile gitsin diyen taraftar onun atacağı 2-3 çalıma ne kadar rağbet edecektir..
Dostum;futbol da her sistem kendi yıldızını yaratır..Şapkadan tavşan çıkaran yıldızların yer aldığı sistem yerine,yıldızın "takım" olduğu sistemler başarıyı yakalar..önceki yılki şampiyonluğumuz,Bursa nın şampiyonluğu bu düşüncemin doğruluğunu gösterir..Yıldızlar la sadece birkaç önemli maçı kazanırsınız,ama komplexlerinden arınmış,uyum sorunu olmayan futbolcuların katıldığı bir sistem ile şampiyonluk kazanırsınız..
Keita gene de durgunluk dönemindeydi abi geldiğinde Lyon o kadar paralar verdiği oyuncuyu zararına satmazdı yoksa Anelka örneği biraz yanlış oldu ama o da Fener e gelirken bi duraklama içindeydi. Türkiye yi basamak olarak düşünüyo zaten bu tarz oyuncualr Queresma da gelip bir sene sonra kapağı tekrar avrupaya atmayı düşüncek büyük ihtimal.

Bu arada taraftarın bakış açısı konusunda sana tamamen katılıyorum. Bu sadece yıldız oyuncu konusunda değil Türk seyircisi genç oyuncular konusunda da açgözlü ve tüketici bir yapıya sahip. İyice endüstriyel hale gelen futbol seyircilerin kafasında da kapitalist tüketici üretmekten çok uzak bir yapı kazandı. Tribündeki izleyenler sadece o andan aldığı zevki o maça verdiği parayı ya da ne bilim kendi mutluluğununun kaygıları içinde düşünmeden hareket ediyor. Hadi yıldız oyuncular belki bir nebze bu baskıyı kaldırabiliyor ama genç oyuncular hemen pes ediyorlar mücadeleden kaçınıyorlar kendilerini geliştirmeyi düşünmekten çok taraftarın gözüne nasıl girerim derdine düşüyorlar. Mustafa Denizli Necip i bu sene yavaş yavaş takıma sokarak bence bunu önlemiştir herkes Necip i oynatmadı falan diyor ama ben aksine onu kazandığını düşünüyorum. Seyircinin ondan büyük beklentiler içine girip hayal kırıklığına uğrayarak çocuğu bitirmesine izin vermedi. Umarım bu noktadan sonra ona şans vermeye devam edecek de herşey rayına oturacak.

Abi sen bana bakma senin dediğin sistemin bu forumda her zaman savunucusu olmuşumdur zaten uzun yazılar yazmışlığım var gene bu takımın yıldızlaşması konusunda. Ki Beşiktaş ın tarihi boyunca da başarıları hep böyle gelmiştir. Biz asla bir fb gs gibi yıldız oyunculara bel bağlayan bir sistem içinde tutunamadık. Bizim tarihimiz boyunca yaptığımız şey mücadele gücü yüksek bir iskeletin üzerine tekniği iyi oyuncular serpiştirerek maçı takım halinde kazanabilmek olmuştur. Bu yüzden bizim kadromuz içinde aksayan herhangi bir bölge olursa hemen düşüşe geçiyoruz. Bu tello nun ernst in ferrari nin bobo nun acayip yetenekli oyuncular olduğundan değil BJK bir sistem takımı olduğundan makinenin bir parçası olmazsa yerle bir oluyor. Benim Queresma nın gelmesi konusunda karşı çıkmamak için gerçekten sağlam temellere dayalı mantıksal bir sebebim yok. Benim Queresmayı isteme nedenim biraz isyandır aslında. İsyanım da senelerdir Beşiktaş da teknik kapasitesi göze hoş gelen bir tane oyuncu izleyememizdir. Queresma ne kurtarıcıdır ne de istikrar sağlayabilecek bir yapıdadır. Ama Queresma en azından bizim şu an ki kadromuzda bulunan her yabancıdan çok daha üst düzey bir tekniğe sahiptir. Ben futbolu aklıyla oynayan adamlar izlemek istiyorum abi. Bu bir risk evet gerçekten büyük bir risk ama artık maçlardan sonra biraz da futbolun göze hoş gelen yanlarından bahsetmek istiyorum. Yenilsek de maç izlemekten zevk almak istiyorum. Keşke önümüze Queresma yerine başka alternatifler sunsalar da ben de desteklesem ama kafaya koydukları adam şu anda Queresma ben de gelmesi durumunda neler olabileceğini kafamda şekillendiriyorum.

He diceksin ki senin kafandaki asıl çözüm ne. Bana kalırsa Tello Bobo Holosko Tabata onların yerine bir tane güçlü ve top saklayabilen bir forvet. Bir tane oyunu iki yönüyle oynayabilen pas dağıtma özelliği olan Kallstörm gibi adam. İki tane de açıklarda oynayan yıldız olmasa da top taşıyabilen hızlı ve teknik kapasitesi vasatın üstü olan adam alıp transferi kapatırım. Delgado büyük ihtimalde takımda kalacağını düşünerek onu açıklardan birinde oynatırım kanatlara aldığım iki oyuncu ile de hem alternatifli bir kadrom olur hem de ortasaha daki Kallström Ernst Fink Necip gibi oyunu hem hücumda hem defansta yönetebilen adamlarla hücumda da savunmada da sıkıntı çekmem. Pas trafiğini bu tarz adamlarla zamanla üst seviyeye taşıyarak her açıdan baskı kuran mücadele düzeyi yüksek teknik seviyesi yeterli bir takımla yoluma devam ederim.
dartheagle Ofline   Alıntı ile Cevapla