Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-05-2010, 18:38   #2
NeoRock
 
NeoRock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ekibimizin 2010-2011 sezonunda EuroLeague ön elemesi oynaması gündemde. Bu konuda EuroLeague yönetiminden henüz resmi bir teklif gelmedi ama eğer ülkemizden üçüncü takım çağrılırsa, bu takım kesinlikle ekibimiz olacak. Bu gelişmeye göre bir bütçe ayrılarak sezona iddialı bir kadro ile başlanabilir..

Geçtiğimiz sezon ilk kez denenen bu EuroLeague elemesi ile ilgili birkaç not aktarayım. Geçtiğimiz sezon 8 takım ön eleme turu oynadı ve Yunan ekibi BC Maroussi ile Fransız ekibi Entente Orleanaise eleme turlarını geçerek EuroLeague'e katıldılar. Bu sezon ön elemedeki takım sayısının 16 olması düşünülüyor. Üç turluk çift maçlı eleminasyon sistemi olacak ve son iki takım EuroLeague vizesi alacak. Elenen tüm takımlar FIBA Euro Cup'ta yollarına devam edecekler..(Format olarak futboldaki Şampiyonlar Ligi örnek olabilir bu sisteme)


Ekibimizde sözleşmesi sona eren ve Litvanya şampiyonu Lietuvos Rytas ile prensip anlaşmasına varan Avustralya'lı forvet Brad Newley'in takımımızda kalma olasılığı bir hayli düşük. Rytas'ın EuroLeague vizesi alması, bu transferin gerçekleşme ihtimalini artırdı. Bazı İtalyan kulüplerinden de teklif var şu an için bu oyuncuya..

Başarılı bir sezon geçiren ve sözleşmesi sona eren Engin Atsür'e ise ilk olarak Trabzonspor'dan ciddi bir teklif geldi fakat Engin'in hem öncelikle İstanbul'da kalmak istemesi hemde Avrupa Kupalarında mücadele etmek istemesi bu transferi askıya almıştı. Ekibimizden tatmin edici bir teklif almayan Engin'e Fenerbahçe Ülker'de talip şu an için. Bu oyuncunun da kalma olasılığı bir hayli düşük..

Cevher Özer'in sözleşmesi devam ediyor şu an için. Takımımızın artık demirbaşı olan müzmin yedek Arın Soğancıoğlu ile birlikte; kaptan Haluk, Muratcan, Adem ve Kerem'in yeni sezonda da kalması yüksek ihtimal. Sezonu başka kulüplerde kiralık olarak tamamlayan; Ömer Ünver, Cem Coşkun ve Serkan Özver'in durumuna da teknik ekibimiz karar verecek..

Yabancılar da ise henüz kesin bir gelişme yok. Kevin Fletcher ve Fedor Likholitov'a yeni sözleşme önerilecek, henüz kesin bir sonuç yok bu konuda. Marque Perry ile yollar kesin olarak ayrıldı. Sözleşmesi sona eren Mire Chatman'ın da durumu bütçe belirlendikten sonra netleşecek. Şu an için başka bir takımla anlaşmadı bu yabancı oyuncular..
__________________
http://www.besiktasforum.net/forum/signaturepics/sigpic30189_2.gif

Konu NeoRock tarafından (26-05-2010 Saat 18:52 ) değiştirilmiştir..
NeoRock Ofline   Alıntı ile Cevapla