Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-06-2010, 14:53   #1
gozde_
Dişi Kartal
 
gozde_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon14 Patlıcan Musakka ( Ben yaptım ) :)

Click the image to open in full size.


6 adet orta boypatlıcan
yarım bardak ayçiçek yağı
2 orta boy ince kıyılmış kuru
soğan
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı yağ
250 gr. kıyma
domates
tuz

Patlıcanları alacalı soyun, uzunlamasına bir cetvel gibi dilimleyin, üzerlerine 1 çorba kaşığı tuz serperek bir kenara bırakın. Bir çorba kaşığı yağı, küçük bir tencereye
koyun, kızdırın kıyılmış soğanı ilave ederek 3 dakika kavurun. Kıymayı da katın 3 dakika daha kavurduktan sonra suyunu, tuzunu ve domatesi ilave ederek 20 dakika pişirin. Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra yarım bardak sıvıyağda kızartın. Yarısını dibi düz bir tencereye yayın, hazırlanan kıymalı içi üzerine yayın, onun da üzerine kalan patlıcanları yayarak pişirin.
__________________
"Ya ölü yıldızlara hayatı götüreceğiz ya da dünyamıza inecek ölüm"
gozde_ Ofline   Alıntı ile Cevapla