Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-06-2010, 18:05   #1
BЦЯΛƧı IПöПü
Beşiktaşım Hayat Sensin.!
 
BЦЯΛƧı IПöПü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Post Unuttuk Seni Baba !

Click the image to open in full size.

Beşiktaş`!ın efsane futbolcusu, `Baba` lakabını isminin önünde taşıyan üç ismden biri olan Recep Adanır, ömrünün sonbaharını ilgisizliğin ızdırabı ile yaşıyor.

1929`da dünyaya gelen ve 1950`de Beşiktaş`a transfer olan Adanır, siyah beyazlı formaya duyduğu aşkla taraftarın kısa sürede sevgilisi olmayı başarmıştı. Baba Recep, 10 yıl taşıdığı Beşiktaş forması altında, biri Türkiye Birinciliği, ikisi Federasyon Kupası olmak üzere 3 Türkiye Şampiyonluğu ve 3 İstanbul Ligi Şampiyonluğu yaşadı. Sağiç, santrfor ve solaçık oynayan Recep, derbilerde Beşiktaş formasıyla Galatasaray’a 10, Fenerbahçe’ye de 4 gol kaydetti. Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapan Adanır, 1963-64 ve 1977-78 sezonlarında kısa süreyle Beşiktaş’ta görev aldı.

Camianın değerlerinden ve Beşiktaşlılıktan bahsedildiği her ortamda ve konuşmada ismi ön sıralarda anılan Recep Adanır`ın Beşiktaş Yönetimi`ne ilgisizliklerinden dolayı kırgın olduğu ortaya çıktı. 1903radyo`ya yayınlanan Gündoğdu Beşiktaş programına telefon bağlantısı ile katılan Recep Adanır`ın oğlu Edip Adanır yönetime sert eleştiriler yöneltti. İşte Adanır`ın açıklamaları;

`YÖNETİMDE BABAMI ÖLDÜ SANANLAR VAR`

"Babam şu anda Antalya`da yaşıyor ve sağlık durumu gayet iyi. Recep Adanır adam gibi adamdır. Babam Beşiktaş aşığı bir insan. Bunun karşılığını da göremiyor. şu an ihtiraslı bir nesil var bütün kafalarını Fenerbahçe`ye takmışlar. 21 yaşındayken Almanları Berlin`de yeniyorlar ilk golü atan Baba Recep`i anan yok. Bunun için ben fazla birşey söylemek istemiyorum. Beşiktaş`lılık bu değil. Sonradan Beşiktaş`lı olmuş insanlar değiliz. Babamı camiada Süleyman Seba`dan başka arayan bir kişi yok. Galatasaraylı Tugay Kerimoğlu bile aradı çiçek gönderdi. Şu andaki idare heyeti ve başkandan hiçbirşey beklemiyoruz. Babam "bunlar yeni gençlik vefasız insanlar" diyor. İnanılmaz derecede kırgın. Beşiktaş yönetiminden Recep Adanır`ı öldü sananlar bile var."

`ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARINA DAHİ DAVET ETMEDİLER`

"Süleyman Seba hala arar. Onun dışında kimsenin hatır sorduğu yok. Beşiktaş`ın şampiyonluk kutlamalarına bile davet edilmedi. Yüzüncü yıldaki yüzyılın karmalarına bile Hüsnü Güreli`nin zoruyla sokulmuş ismi. Hem de ancak gümüş kadroya. babamın numarası adresi kulüpte ve camianın önde gelen isimlerinde mevcut. Kimse bize ulaşamıyoruz, bulamıyoruz demesin. Babamın hiç kimseden maddi beklentisi yok. Sadece vefasızlığa üzülüyor. O kadar Beşiktaş aşkı ile doluki, bu tür davranışlar onu kahrediyor."

- HABER1903 -
__________________
Click the image to open in full size.
BЦЯΛƧı IПöПü Ofline   Alıntı ile Cevapla