Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-06-2010, 21:16   #13
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Fildişi Sahili 0-0 Portekiz (G Grubu)

Click the image to open in full size.
2010 Dünya Kupası'nın en zorlu grubu olarak gösterilen G Grubu'nun açılış maçında Fildişi Sahili ve Portekiz karşı karşıya geldi. Büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşma başladığı gibi 0-0'lık eşitlikle sona erdi. Fildişi maçın genelinde daha arzulu taraf olarak dikkat çekti.

İki takım da çok fazla risk alamadığı mücadelede golü bulamayınca, grup maçlarına 1'er puanla başladılar.
Fildişi gruptaki ikinci maçında ayın 20'sinde Brezilya ile karşı karşıya gelecek. Portekiz ise 21 Haziran'da Kuzey Kore ile karşı karşıya gelecek.
RONALDO DİREĞİ VURDU...
Portekiz'in dünya futboluna hediye ettiği süper yetenek Ronaldo, Fildişi karşısında aradığı boşlukları bir türlü bulamadı. Takımının en arzulu futbolcusu olarak dikkat çeken Ronaldo'nun karşılaşmanın ilk yarısında bir şutu direkten döndü. 11. dakikada Ronaldo, Fildişi kalesine yaklaşık 30 metre uzaklıktan çok sert bir şut çıkardı, herkesin nefeslerini tutarak izlediği bu anda top yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.
Click the image to open in full size.
MÜCADELE YÜKSEK GOL YOK...
Avrupa'nın ve Afrika'nın iki güçlü ekibini karşı karşıya getiren mücadelede iki takım da büyük efor sarfetti. Fildişili oyuncular güçlü fiziklerini ve hareketliliklerini avantaj olarak kullanmaya çalışırken, Portekiz de teknik kapasitesi yüksek oyuncuları ile sonuça gitmeyi hedefledi. Maçın genelinde Fildişi topa daha çok hakim taraf olarak gözükürken, Portekiz taraftarlarını sevindirecek bir oyun ortaya koyamadı.
VE DROGBA OYUNDA...
Click the image to open in full size.

Fildişi Sahili'nin ve turnuvanın en büyük yıldızlarından biri olan Didier Drogba sakatlığı nedeniyle, Portekiz karşısında maça ilk 11'de başlayamadı. Günlerdir Drogba'nın bu maçta oynayıp oynayamayacağı sorusunun yanıtı merakla bekleniyordu. Sven Goran Eriksson, büyük kozu Drogba'yı karşılaşmanın ikinci yarısında sahaya sürdü. Drogba 66. dakikada Chelsea'den takım arkadaşı Kalou'nun yerine oyuna dahil oldu. Drogba'nın oyuna girmesi tribünleri de hareketlendirdi. Drogba oyunda kaldığı süre içinde sakatlığının da etkisiyle fazla etkili gözükmedi.
Click the image to open in full size.
KEITA SON 8 DAKİKADA...
Tıpkı Drogba gibi maça yedekler arasında başlaya Galatasaraylı Abdul Kader Keita, karşılaşmanın son 8 dakikasında forma şansı bulabildi. Eriksson, maç boyunca sol kanatta istediklerini gerçekleştiremeyen Gervinho'nun yerine Keita'yı sahaya sürdü. Keita oyunda kaldığı kısa sürede yaptığı klas hareketler ve verdiği paslar ile alkış topladı.


Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline